Het dankbare hart

dankbaarheid-is-de-kortste-weg-naar-geluk-1In de lessenserie tot aan de zomervakantie verkennen we de kwaliteiten van het hartcentrum. Vorige week ging de les over het dankbare hart. Dankbaarheid is een manier van kijken, een manier van in het leven staan. Je waardeert de mensen om je heen, de dingen die je hebt en wat je doet. Ook de kleine dingen of dat wat vanzelfsprekend is: je huis, je gezondheid, dat je leeft! Het is natuurlijk makkelijk om dankbaar te zijn als alles mee zit en je alles krijgt wat je wil. Maar ook een moeilijke periode kan waardevol zijn. Het verlies van een baan, relatie die stuk loopt of een burn-out kan een belangrijke les of keerpunt in je leven vormen. Ook daar kan je met dankbaarheid op terug kijken. Probeer het eens uit: een dagboekje bij te houden waarin je iedere dag 10 dingen opschrijft die je zijn bijgebleven waar je dankbaar voor bent. Zo ontwikkel je een positieve manier van kijken en ontdek je dat dankbaarheid de sleutel is tot geluk.

“If you just feel happy for what you have, have an attitude of gratitude, and be grateful, then it will come true—you will be GREAT and you will be FULL.” Yogi Bhajan 3/15/98

Kijk hier voor meer mooie quotes van Yoga Bhajan over dankbaarheid.

We hebben een pittige oefenserie gedaan: Kundalini Set for the heart. Bij sommige oefeningen ben je dankbaar als ze voorbij zijn! Maar erg de moeite waard: iemand zei aan het eind van de les dat ze net als na een bevalling vergeten was dat ze had afgezien, zo fijn was de staat van zijn waar ze in was gekomen. Nog versterkt door de mooie meditatie Heart of Grattitude met de mantra Ang Sang Wahe Guru. Doe mee met dit youtube filmpje van Mirabai Ceiba. De muziek vind je op Spotify.

Deze week ging de les over het wijze hart. Daarover schreef ik al eerder een blog. Na de intensieve les van vorige week hebben we het deze week rustig aan gedaan met veel ademoefeningen in de Pranayama series voor het hart. Gevolgd door de meditatie Be in flow with your Highest Wisdom. De muziek kan je vinden op Spotify.

Volgende week is er geen les op maandag i.v.m. Pinksteren. Je bent natuurlijk welkom in de les op woensdag (18.45 uur of 20.30 uur) donderdagochtend bij Paulien (9.30 uur) of vrijdagochtend (9 uur).

Agenda juni  (klik op de link voor meer info en aanmelding)

Yoga & Gong op 15 juni 15.00 – 17.00 uur.

Sadhana met live muziek 16 juni en 14 juli (vanaf 6 uur)

Volle maan meditatie 17 juni (vanaf 18.45 uur)

Kundalini Mantra avond  23 juni (vanaf 19.30 uur).

Workshop Two Bodies, One Soul – voor meer bewustzijn & verbinding in je relatie. Op 29 juni, 14.00 – 17.00 uur.

European Kundalini Yoga Festival in Frankrijk – 27 juli t/m 4 augustus

 

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X