Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga is een veelzijdige en volledige yogavorm. Dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met krachtige adem technieken, mantra’s (helende klanken) en meditaties. Dat maakt deze yogavorm zeer effectief en snel werkend. Deze eeuwenoude technieken helpen om je volledige potentieel te ontwikkelen en om te gaan met de veranderingen en druk van deze tijd.


Kundalini is de levensenergie die in je lichaam aanwezig is en door yoga-oefeningen wordt geactiveerd en geleid. Het is een helende energie die je in balans brengt en je bewustzijn verruimt. De veilige technieken werken direct in op het zenuwstelsel en de klieren, zodat je het effect al in de eerste les in je lichaam ervaart. Het geeft een weldadige rust, een vrolijke stemming en een energiek gevoel. Een natuurlijk antidepressivum, zonder bijwerkingen!

Naast de lichamelijke effecten van het rekken van de spieren, het versneld afvoeren van afvalstoffen en diepe ontspanning kan Kundalini Yoga inzicht geven in emotionele blokkades en angsten. Het kan je helpen bij:

  • Het herkennen en reduceren van stress
  • Het toenemen van de fysieke en mentale flexibiliteit
  • Diepere ontspanning
  • Het in balans brengen van het zenuw- en klierstelsel
  • Verbetering van persoonlijke communicatie
  • Het stimuleren van creativiteit en innovatief vermogen
  • Het tegengaan van slapeloosheid, hoge bloeddruk en cholesterol, depressiviteit en PMS

Kundalini Yoga, de Yoga van Bewustzijn. De yoga brengt je in contact met je innerlijke stilte en kracht; je ervaart de helderheid en puurheid van je ziel. Je intuïtie (innerlijk weten) wordt sterker, zodat je de juiste keuzes maakt en communiceert vanuit je hart. Je herstelt de verbinding met het grotere geheel en handelt vanuit vertrouwen – je ziel weet wat nodig is, open je voor de mogelijkheden die er zijn.

It is not life that matters, it is the courage you bring to it” – Yogi Bhajan

juli, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X