Mannenyoga

Wekelijkse lessen Mannenyoga met Ramón Eikenaar op donderdagen van 20.30 tot 22.00 uur. Kijk voor tarieven en aanmelden op zijn website.

mannenyoga noorwegenEen yogagroep bestaat meestal uit vrouwen met een enkele man. Dat kan een drempel zijn voor mannen om te beginnen met yoga. In een Mannenyoga groep zijn er minder fysieke en geestelijke verschillen, zoals die er zijn tussen mannen en vrouwen (en het spanningsveld). Mannenyoga is hetzelfde als yoga die vrouwen beoefenen. De fysieke bouw van mannen verschilt wel van die van een vrouw, waardoor de ene oefening makkelijker gaat dan de andere.

Maar wat is nou echt de meerwaarde van Mannenyoga? In een groep van mannen je spirituele (innerlijke) kracht vinden en werken aan blokkades. Op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Balans vinden tussen lichaam en geest, in een tijd waarin we vooral met ons hoofd bezig zijn.

De groepsenergie helpt je vaak om verder te gaan dan je zelf voor mogelijk houdt. In Mannenyoga ben je bezig met je spieren, gewrichten, houdingen en het verdiepen van je ademhaling (long capaciteit vergroten). Dat merk je ook als je een andere sport beoefent; yoga wordt steeds vaker ingezet o.a. bij voetbal, schaatsen, surfen en boksen. Bij de meeste sporten gebruik je een paar oppervlakkigere spiergroepen. Bij yoga gaat het om de coördinatie tussen alle spieren en gewrichten, dus niet alleen pure kracht. Daarom merk je al snel dat je soepel en sterk wordt. Yoga voor mannen is een perfecte workout om te ontspannen, al je spieren te versterken en flexibeler te worden. Je bepaalt zelf hoe ver je wilt en kan gaan.

Kundalini Yoga

Om Kundalini Yoga te beoefenen hoef je niet lenig te zijn. Het gaat niet om prestatie of competitie, dan misschien met je zelf. Met Kundalini yoga ben je fysiek en mentaal bezig. De krachtige oefeningen zorgen dat je opgewassen bent tegen de uitdagingen van deze tijd. Ze versterken je zenuwstelsel, brengen mentale balans en een constant energiepeil. Waardoor je beter met stress om kan gaan en je fitter voelt in alles wat je doet. Op alle gebieden werkt dit door: slapen, werken, relatie, seksleven en vrije tijd. Met meditaties maak je je onderbewuste schoon, waardoor onverwerkte ervaringen uit het verleden minder invloed hebben. Er is minder ruis zodat je je innerlijke stem vanuit je hart beter kan horen.

Over Ramón (Harnadh Singh)

Ramón is een KRI-gecertificeerde Kundalini Yogaleraar, opgeleid door Amrit Nam Sarovar. Jarenlang werkte hij in de “echte mannenwereld” van Defensie, Metaalbedrijven en als tourchauffeur. Altijd was hij bezig met vechten, competitie, (fysiek) sterk zijn. Toen bij een switch maakte naar het begeleiden van moeilijk opvoedbare jongeren, als pedagogisch medewerker, herkende hij de innerlijke kracht die nodig is om met deze groep te werken.  In de yoga heeft hij een weg gevonden om zijn innerlijke kracht nog beter te leren kennen en gebruiken. Ramón over Mannenyoga: “Onderstaande uitspraak van Yogi Bhajan inspireert me om Kundalini Yoga te doen. Door de yogabeoefening ervaar ik steeds meer de waarheid van zijn woorden in mijn dagelijks leven.”

You are the men of God. May you recognize it.
You are the men of the universe. May you deal with it in the light of God.
You are men to be men. May you feel the pride of it and be in grace.

You are the men of success. May you accomplish it.
You are the men of self, light and respect. May you understand it.
You are the men of merits. May your virtues be known.
You are the men of knowledge. May your compassion be known.
You are the men of absolute determination. May your kindness be known.
May you be men whom the world, the Earth, the Universe, may be proud of.

Sat Nam.

— Yogi Bhajan

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewarenmei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X