Docenten

 

Rinske Frederiks (Harnadh Kaur)

In 2009 leerde ik Kundalini Yoga kennen. Ik voelde de krachtige werking en herkende direct de waarde voor mezelf: mijn levensenergie te vergroten, zodat ik meer aanwezig kan zijn en mijn kwaliteiten meer kan delen in de wereld.
In 2011 en 2012 volgde ik de Kundalini Yoga Lerarenopleiding bij Gurumarka Singh Khalsa en bij hem heb ik ook de level 2 opleiding gevolgd. Dit intensieve proces heeft me veel goeds gebracht. Ik heb meer energie en persoonlijke kracht, voel me verbonden met mezelf en het leven. Neerslachtige stemmingen zijn verleden tijd. Doordat ik creatiever ben en mezelf meer laat zien heb ik meer plezier in mijn werk. De yoga blijft me inspireren om het beste van mezelf te geven als partner, moeder en leraar.
Ik voel me dankbaar om deze eeuwenoude technieken die nog steeds actueel zijn, te mogen delen met iedereen die voor zichzelf wil zorgen om een gezond, gelukkig en bewust leven te leiden.

Rinske Frederiks is een KRI gecertificeerde Kundalini Yoga leraar (Level 1 en 2), aangesloten bij de beroepsvereniging van Kundalini Yoga leraren Nederland (KYN).

 

 

 

pf-Ramon-Eikenaar-mannenyogaRamon Eikenaar (Harnadh Singh)

Ramón geeft Mannenyoga in Yogacentrum Suniya in Wageningen. Hij is een KRI-gecertificeerde Kundalini Yogaleraar, opgeleid door Amrit Nam Sarovar. Jarenlang werkte hij in de “echte mannenwereld” van Defensie, Metaalbedrijven en als tourchauffeur. Altijd was hij bezig met vechten, competitie, (fysiek) sterk zijn. Toen bij een switch maakte naar het begeleiden van moeilijk opvoedbare jongeren, als pedagogisch medewerker, herkende hij de innerlijke kracht die nodig is om met deze groep te werken.  In de yoga heeft hij een weg gevonden om zijn innerlijke kracht nog beter te leren kennen en gebruiken. Ramón over Mannenyoga: “Onderstaande uitspraak van Yogi Bhajan inspireert me om Kundalini Yoga te doen. Door de yogabeoefening ervaar ik steeds meer de waarheid van zijn woorden in mijn dagelijks leven.”

You are the men of God. May you recognize it.
You are the men of the universe. May you deal with it in the light of God.
You are men to be men. May you feel the pride of it and be in grace.

You are the men of success. May you accomplish it.
You are the men of self, light and respect. May you understand it.
You are the men of merits. May your virtues be known.
You are the men of knowledge. May your compassion be known.
You are the men of absolute determination. May your kindness be known.
May you be men whom the world, the Earth, the Universe, may be proud of.

Sat Nam.

— Yogi Bhajan

Ansje de Pater (Beant Kaur)

Vanaf mijn veertiende jaar heb ik mij bezig gehouden met Yoga. Nadat ik een intensieve periode in de journalistiek de rug had toegekeerd kwam ik in 1980 in aanraking met Kundalini Yoga. Een dynamische vorm van yoga waarbij ik al snel merkte dat ik er rustiger, sterker en veerkrachtiger van werd zodat ik beter was opgewassen tegen de dagelijkse spanningen.

Onder de indruk van de krachtige uitwerking vertrok ik naar het yogafestival in Frankrijk. Hierna ging ik van start met de Kundalini lerarenopleiding in Amsterdam. Tevens volgde ik diverse workshops en meditatiecursussen met Yogi Bhadjan. Ik ben er best trots op om te kunnen zeggen dat ik nog les heb gehad van de grote meester “himself”. Na mijn opleiding startte ik met lesgeven op diverse plaatsen in Amsterdam alsmede Volendam. Ook startte ik een eigen centrum voor Yoga en dans.

Later toen ik verhuisde naar de Veluwe ging ik ook les geven in Bennekom, Ede, Renkum en Rhenen. Voor o.a. de Stichting Welzijn Ouderen verzorgde ik eveneens yoga lessen. Dit heb ik ruim 10 jaar gedaan. Ook in de verzorgingshuizen, waar ik enkele yogagroepjes had opgericht, waren de deelnemers enthousiast en gemotiveerd. Leuk om te doen.

In het totaal gaf ik ruim 35 jaar les in kundalini yoga. Na een periode van ziekte en tegenslag wil ik nu mijn opgedane ervaringen wat betreft de kundalini yoga weer graag delen. Soms werken we hard waardoor de levensenergie weer vrij (aktief) wordt gemaakt en we geleidelijk in een meer helder en ontspannen bewustzijn komen. Maar vooral ook vormen meditatie en ademhaling een belangrijk element in mijn lessen. Het vergroot je gevoeligheid en brengt je in dieper contact met jezelf.

Ansje geeft Kundalini Yoga op donderdag 9.30 – 11.00 uur en ze gaat ook een Yogales voor ouderen geven in Yogacentrum Suniya. Je kunt haar bereiken via a.pater51@kpnmail.nl

 

Nina de Haan (Sita Angad Kaur)

In 2016 volgde ik mijn eerste Kundalini Yoga-les bij Rinske. Ik vond deze yogavorm intrigerend met de mantra’s en veel verschillende oefeningen. Ik wist dat het me zou helpen delen van mezelf te overwinnen, zoals onzekerheid en schaamte. Nu, drie jaar en de Level 1 opleiding later, kan ik wel zeggen dat beoefening van Kundalini Yoga nog veel meer oplevert.

Ik heb een visie van een wereld waarin alles in balans is en waarin wij als mensen in harmonie samenleven. Ik heb lang gezocht naar wat mijn aandeel daar in is en ik raakte overweldigd door alle mogelijkheden. Voor mij helpt Kundalini Yoga om te beginnen bij mezelf, in verbinding met mezelf en mijn innerlijke kracht. Het helpt me liefdevol voor mezelf te zorgen, blokkades op te ruimen en positiever en daadkrachtiger in het leven te staan. Zo ben ik beter in staat mijn ding te doen in de wereld en op mijn manier bij te dragen. Het beoefenen en lesgeven van Kundalini Yoga is daar onderdeel van en daar ben ik dankbaar voor.

Ik ben KRI gecertificeerd Level 1 Instructeur sinds december 2019. Ook studeerde ik BSc Biologie en MSc Milieuwetenschappen. In mijn studies leerde ik dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is en dat echte duurzaamheid bij de mens begint.

Nina geeft een vroege Kundalini Yogales op woensdag 7.30 – 8.30 uur. Je kunt haar bereiken via nina@sita-angad.com

Kennismaken met Kundalini Yoga?

Volg ons op Facebook!

FacebookFacebook

Meld je aan voor de nieuwsbrief

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail