Docenten

 

 Helen Cornelissen (Ravi Harsimran Kaur)

Let your teacher be LOVE itself -Rumi

 Helen is de drijvende kracht achter kundaliniyoga wageningen en yogacentrum Suniya. 

Ik verzorg het grootste deel van de kundaliniyogalessen. Naast het geven van kundalinilessen doe ik meer. Kijk op www.helencornelissen.com of mail naar info@helencornelissen.com

 

Tijdens mijn werk als vroedvrouw werd mij duidelijk hoe belangrijk het is om écht aanwezig te zijn. Met aandacht. In verbinding. In verbinding met de mens tegenover mij én in verbinding met mijzelf.  Yoga betekent verbinden verenigen. Het gaat om elke vorm van verbinding. Waar verbinding is is liefde. 

Het beoefenen van de kundalini yoga  is voor mij  zelfzorg. Het is niet alleen de beoefening op de mat, maar voor mij is het een levenshouding.  Het geeft me inzicht in mijn eigen gedachten en gevoelens. Verbinding tussen lichaam en geest. Hierdoor ben ik in staat bewuster te ZIJN. Dit bewust ZIJN brengt mij in een diepere verbinding met wie ík werkelijk ben. 

De yogafilosofie en de manier van kijken naar de wereld  geeft mij  houvast, richting,  discipline en moed.  Om alles wat zich aandient aan te kijken.  Te vertrouwen op het niet weten. Te vertrouwen in het universum.  Het geeft me vleugels om me te blijven ontwikkelen en te groeien.

Alle leven is verbinding, Alle verbinding is liefde. 

 

Dianne Leussink (Ananda Jot)

Yoga is al heel lang een belangrijk onderdeel van mijn leven. Het begon rond mijn vijfentwintigste met Hatha yoga en vervolgens kwam ik via een lokaal festival in contact met Kundalini Yoga. Dat was zo’n prachtige en krachtige ervaring dat ik deze yoga vorm nooit meer heb losgelaten! Ik ging wekelijks lessen volgen en nam deel aan diverse Kundalini Yoga workshops.
Mijn facinatie voor deze vorm van yoga bleef groeien en in 2020 heb ik de lerarenopleiding voor Kundalini Yoga Teacher Level 1 gevolgd bij de Human Divine School van Gurumarka Singh Kalsa. Ik ervaar de Kundalini Yoga als een alles omvattende vorm van yoga waar ik heel veel energie en voldoening uithaal. Het
ondersteund mij in mijn dagelijks leven. Mijn eigen enthousiasme en ervaring wil ik als docent graag overbrengen aan anderen.
Naast Kundalini Yogi hou ik ook erg van kunstzinnig/creatief bezig zijn, wandelen en in de natuur zijn. Bloemschikken met natuurlijke materialen

 

pf-Ramon-Eikenaar-mannenyogaRamon Eikenaar (Harnadh Singh)

Ramón geeft Mannenyoga in Yogacentrum Suniya in Wageningen. Hij is een KRI-gecertificeerde Kundalini Yogaleraar, opgeleid door Amrit Nam Sarovar. Jarenlang werkte hij in de “echte mannenwereld” van Defensie, Metaalbedrijven en als tourchauffeur. Altijd was hij bezig met vechten, competitie, (fysiek) sterk zijn. Toen bij een switch maakte naar het begeleiden van moeilijk opvoedbare jongeren, als pedagogisch medewerker, herkende hij de innerlijke kracht die nodig is om met deze groep te werken.  In de yoga heeft hij een weg gevonden om zijn innerlijke kracht nog beter te leren kennen en gebruiken. Ramón over Mannenyoga: “Onderstaande uitspraak van Yogi Bhajan inspireert me om Kundalini Yoga te doen. Door de yogabeoefening ervaar ik steeds meer de waarheid van zijn woorden in mijn dagelijks leven.”

You are the men of God. May you recognize it.
You are the men of the universe. May you deal with it in the light of God.
You are men to be men. May you feel the pride of it and be in grace.

You are the men of success. May you accomplish it.
You are the men of self, light and respect. May you understand it.
You are the men of merits. May your virtues be known.
You are the men of knowledge. May your compassion be known.
You are the men of absolute determination. May your kindness be known.
May you be men whom the world, the Earth, the Universe, may be proud of.

Sat Nam.

— Yogi Bhajan

juni, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X