Docenten

Foto Rinske FrederiksRinske Frederiks (Harnadh Kaur)

In 2009 leerde ik Kundalini Yoga kennen. Ik voelde de krachtige werking en herkende direct de waarde voor mezelf: mijn levensenergie te vergroten, zodat ik meer aanwezig kan zijn en mijn kwaliteiten meer kan delen in de wereld.
In 2011 en 2012 volgde ik de Kundalini Yoga Lerarenopleiding bij Gurumarka Singh Khalsa en bij hem heb ik ook de level 2 opleiding gevolgd. Dit intensieve proces heeft me veel goeds gebracht. Ik heb meer energie en persoonlijke kracht, voel me verbonden met mezelf en het leven. Neerslachtige stemmingen zijn verleden tijd. Doordat ik creatiever ben en mezelf meer laat zien heb ik meer plezier in mijn werk. De yoga blijft me inspireren om het beste van mezelf te geven als partner, moeder en leraar.
Ik voel me dankbaar om deze eeuwenoude technieken die nog steeds actueel zijn, te mogen delen met iedereen die voor zichzelf wil zorgen om een gezond, gelukkig en bewust leven te leiden.

logo-KYN-KYWRinske Frederiks is een KRI gecertificeerde Kundalini Yoga leraar (Level 1 en 2), aangesloten bij de beroepsvereniging van Kundalini Yoga leraren Nederland (KYN).

 

 

 

pf-Ramon-Eikenaar-mannenyogaRamon Eikenaar (Harnadh Singh)

Ramón geeft Mannenyoga in Yogacentrum Suniya in Wageningen. Hij is een KRI-gecertificeerde Kundalini Yogaleraar, opgeleid door Amrit Nam Sarovar. Jarenlang werkte hij in de “echte mannenwereld” van Defensie, Metaalbedrijven en als tourchauffeur. Altijd was hij bezig met vechten, competitie, (fysiek) sterk zijn. Toen bij een switch maakte naar het begeleiden van moeilijk opvoedbare jongeren, als pedagogisch medewerker, herkende hij de innerlijke kracht die nodig is om met deze groep te werken.  In de yoga heeft hij een weg gevonden om zijn innerlijke kracht nog beter te leren kennen en gebruiken. Ramón over Mannenyoga: “Onderstaande uitspraak van Yogi Bhajan inspireert me om Kundalini Yoga te doen. Door de yogabeoefening ervaar ik steeds meer de waarheid van zijn woorden in mijn dagelijks leven.”

You are the men of God. May you recognize it.
You are the men of the universe. May you deal with it in the light of God.
You are men to be men. May you feel the pride of it and be in grace.

You are the men of success. May you accomplish it.
You are the men of self, light and respect. May you understand it.
You are the men of merits. May your virtues be known.
You are the men of knowledge. May your compassion be known.
You are the men of absolute determination. May your kindness be known.
May you be men whom the world, the Earth, the Universe, may be proud of.

Sat Nam.

— Yogi Bhajan

Paulien Borst - yoga docentPaulien Borst (Namdhan Kaur)

Toen ik onbevangen mijn eerste ervaringen met Kundalini Yoga opdeed, werd voor mij de kracht en zuiverheid van deze vorm van yoga voelbaar. Kundalini Yoga werd een weg om het contact met mijn ziel te herstellen en mijn levensvreugde en levensenergie te hervinden. Het helpt me meer en meer te leven met mijn ziel aan het roer, mijn hart open, daadkrachtig vorm en richting gevend aan mijn leven.

Ik geef les met het enthousiasme en de gedrevenheid die ik voor de Kundalini Yoga voel. Ik geef les zoals ik in het leven sta: met toewijding en zorgvuldigheid, met eerbied en altijd op zoek naar zuiverheid, met humor en met mijn voeten op de grond.

Paulien geeft Gentle Yoga op donderdagochtend in Yogacentrum Suniya en Kundalini Yoga op woensdagochtend bij Centrum Zweiersdal in Oosterbeek. En je kan haar tegenkomen als kok tijdens één van de workshops of festiviteiten. Je kunt Paulien bereiken op 06 41 98 23 33 of via paulien@paulienborst.nl.

Kennismaken met Kundalini Yoga?

Volg ons op Facebook!

FacebookFacebook

Meld je aan voor de nieuwsbrief

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail