Two Bodies, One Soul

Er zijn dit voorjaar 3 workshops in Wageningen die los van elkaar zijn te volgen. Kijk voor de data en thema’s onderaan de pagina.Aanmelden Workshop

yoga voor partners 2
In deze workshops krijg je technieken en inzichten aangereikt vanuit de Kundalini Yoga om harmonie en verdieping in je liefdesrelatie te brengen. Yogi Bhajan bracht Kundalini Yoga naar het Westen vanuit India, eind jaren 60. Hij deelde niet alleen de yoga oefeningen en meditaties. Zijn teachings omvatten  uitgebreide aanwijzingen voor een levenswijze waarin ieder aspect van je leven (meer) bezieling krijgt. Vanuit de Kundalini Yoga Humanologie gaf hij een visie op relaties die nog steeds inspirerend is. Het doel van een relatie is volgens hem het ervaren van Eenheid – het versmelten van twee lichamen tot één Ziel. Je relatie wordt een plek waar je samen in Waarheid leeft; er is dan harmonie in Bewustzijn. Je ziet in je partner zijn/haar Hogere zelf (werkelijke intentie) en steunt elkaar om de invloed van het Ego te verminderen.

partner yoga 5Yoga creëert verbinding, eenheid. Verbinding tussen lichaam en geest; eenheid met alles wat is. De illusie van afgescheidenheid, waar het Ego steeds aan vast wil houden, valt weg. Yoga brengt je thuis bij jezelf en dat is een goed vertrekpunt om contact te maken met een ander. Met behulp van yoga technieken kan je de verbinding met je partner te herstellen of verdiepen. Alleen al het simpele gegeven van samen ademen en ontspannen, bewegingen op elkaar afstemmen, in een ritme komen, zorgt voor harmonie. Krachtige partner meditaties uit de Kundalini Yoga creëren een energie uitwisseling door aanraking, oogcontact en de vibratie van klanken (mantra).

IMG_5864 copyIn de workshops leer je technieken uit de Kundalini Yoga die je helpen om een meer liefdevolle en bewuste relatie te ontwikkelen. Je leert yoga-oefeningen en meditaties om de lucht te klaren, intimiteit op te bouwen en meer energie te brengen in de relatie.  Het veranderen van de vibratie (energie) van je dagelijkse communicatie met je partner heeft grote invloed. In de workshops krijg je uitleg over de Yogi Bhajan’s visie op de verschillen tussen mannen en vrouwen. Dit geeft je meer begrip (en respect) voor je partner en zijn/haar behoeften.  Als je elkaars kwaliteiten erkent en beperkingen accepteert, het opgeeft om elkaar te willen veranderen, valt de strijd weg. Er ontstaat vertrouwen, veiligheid en ruimte voor plezier, intimiteit en spirituele groei.

Je kunt aan deze workshops meedoen met of zonder je liefdespartner, maar schrijf je wel in samen met iemand. We doen namelijk een deel van de oefeningen in tweetallen. Ervaring met yoga is niet nodig.

Begeleiding door Rinske Frederiks en Ramón Eikenaar, kundalini yogadocenten en partners. Rinske Frederiks heeft naast haar Kundalini Yogaopleiding (level 1 en 2) de 3-jarige beroepsopleiding Primal Rebirth Therapie (Aumm Instituut) gevolgd en een vervolgtraining Growing in love together (relatietherapie).

Rinske: “Jarenlang heb ik me verdiept in relaties in de hoop een manier te vinden de relatie met mijn partner te verbeteren. Ik las boeken, volgde trainingen en retraites (met mijn partner), kreeg therapiesessies, had gesprekken met vrienden. etc. Het heeft mijn relatie niet kunnen redden, maar ik heb er veel van geleerd. Pas toen ik Kundalini Yoga ging doen kon ik een andere beweging maken. Ik ruimde mijn innerlijke woede op, ik nam de verantwoordelijkheid voor mijn levensgeluk en ik ontwikkelde de kracht/moed om de stappen te zetten die nodig waren. Dit kan ik nu toepassen in mijn nieuwe relatie, een helende ervaring! Het is zo fijn om in een relatie te zijn waarin ik mijn vrouwelijke kwaliteiten kan inbrengen op een manier die ontvangen kan worden. Daarmee kan ik een relatie creëren die het beste uit mezelf en mijn partner naar boven brengt. Ik ben daar dankbaar voor en ook voor de mogelijkheid deze ervaringen en inzicht te delen in de vorm van workshops.”

Data en thema’s voorjaar 2018 – In yogacentrum Suniya, Wageningen

Workshop “Harts-ontmoeting” is op 17 maart en 21 april 2018, 14.00 – 17.00 uur. De workshop op 17 maart is vol. In deze workshop krijg je inzicht in wat er nodig is om de relatie met je partner levend en open te houden, zodat de liefde kan blijven stromen en heling mogelijk is. We doen speelse partneryoga warm-ups gevolgd door yoga oefeningen die werken op het hartgebied, om de afgeslotenheid als gevolg van pijnlijke ervaringen in het verleden op te laten lossen. Daarmee herstel je het contact met je Ware zelf en kan je elkaar weer ontmoeten vanuit je hart. We sluiten af met een bijzondere partnermeditatie waarmee je de hartsverbinding versterkt.

Workshop “Bewuste communicatie” is op 27 mei  2018, 14.00 – 17.00 uur. In deze workshop krijg je inzicht in de verschillen tussen mannen en vrouwen (kwaliteiten, behoeften) vanuit yogisch perspectief. Dit vergroot het begrip en respect voor elkaar, zodat de strijd weg kan vallen en er ruimte ontstaat om elkaar te steunen. Ook wordt je je bewust van de impact van de dagelijkse communicatie op de energie in de relatie. We doen yoga-oefeningen die helpen om negativiteit en spanning op te ruimen en om te gaan met emoties. En een partnermeditatie die kan helpen om de lucht te klaren, voor emotionele balans en heling van de psyche.

Workshop “Commitment” is op 23 juni 2018 van 14.00 – 17.00 uur. Deze workshop gaat over commitment, je vermogen om te (ver)dragen, iets te volbrengen. Je belofte (in eerste instantie aan jezelf) om waarachtig te zijn. Commitment is een van de belangrijkste ingrediënten voor geluk, in je leven en in je relatie. Zonder commitment is er geen vertrouwen en ontbreekt de basis voor openheid, eerlijkheid, intimiteit. Een relatie test de kracht van je ziel. Het geeft je de mogelijkheden om te groeien: lief te hebben, dienstbaar te zijn, het beste van jezelf te geven. We doen yoga-oefeningen om je innerlijke kracht en moed te versterken. En verschillende partnermeditaties waarmee je vibratie (de energie) van de relatie kunt veranderen – van ik-gericht / strijd naar eenheid, vredigheid.

Ervaringen van deelnemers:

“Ik vond de workshop heel leerzaam. Momenteel zit ik in een relatie en ik merk dat ik de kennis die ik toen heb opgedaan in m’n relatie toepas. Het gevolg is dat ik veel meer verbondenheid en intimiteit ervaar waardoor ik me erg gelukkig voel in de relatie. Deze wijsheid is ontzettend belangrijk, omdat ik ervan overtuigd ben dat je ego meer ‘zeurt’ wanneer je een partner hebt, dan wanneer je single bent. Een extra uitdaging om aan jezelf te werken en niet je partner de schuld te geven. Ik ben heel dankbaar dat ik dit al op een jonge leeftijd leer, en ik kan merken dat mijn partner zich helemaal kan ontspannen bij me. Ik ervaar zoveel liefde!”

“We hebben jullie als hele warme, mooie mensen ervaren. Dit creëert een rustgevende, veilige sfeer tijdens de workshop.
De oefeningen hebben ons bewust(er) gemaakt van onze liefde voor elkaar. Waar we staan in de relatie. Wat we samen hebben bereikt en waar we aan moeten/kunnen werken.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Placeholder

Two Bodies, One Soul

60,00 incl. btw

De prijs is voor 2 personen. Als een workshop vol is kan je je aanmelden voor de wachtlijst, er komt vaak wel een plaats vrij.

Wissen
SKU: Niet beschikbaar

Productbeschrijving

Extra informatie

Datum

17 maart, 21 april, 27 mei, 23 juni

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Two Bodies, One Soul” te reviewen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

augustus, 2018

Niks gepland

Je bent welkom voor een proefles

Volg ons op Facebook!

FacebookFacebook

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail