Mantra avond

Mantra avond

Elke tweede vrijdag van de maand, voor meer informatie  en aanmelden zie deze link.

gong 5Het woord Mantra stamt af van de Sanskriet woorden Manasah (geest/mind/gedachten) en Tra (bevrijding, of verhoging van bewustzijn). Mantra’s helpen ons dus uit het denken. Het herhalen van dezelfde klanken kan je in een soort lichte trance brengen. Zingen heeft ook een bewezen positief effect op onze ademhaling en kan helpen energie weer te laten stromen waar het geblokkeerd was. “The science of mantra is based on the knowledge that sound is a form of energy having structure, power, and a definite predictable effect on the chakras and the human psyche.” ~ Yogi Bhajan

Het samen zijn en zingen brengt voor iedereen weer wat anders. Plezier en genieten, of juist meer verstilling, ontspanning en diepgang. Misschien ervaar je verbinding met elkaar. Of je merkt dat het zingen je helemaal oplaadt van binnen.

We zingen mantra’s uit verschillende delen van de wereld in o.a. Sanskriet, Engels en Hawaiiaans. Bijna alle mantra’s die we zingen zijn snel mee te zingen, zodat je wordt uitgenodigd om te zingen vanuit je hart.Deze mantra-avond wordt gegeven door Tom Erics  samen met Nam Premdeep. Nam Premdeep speelt de tablas, een prachtig Indiaas percussie instrument. Tom speelt soms op een 7-snarige gitaar en soms op een gewone.

Het gaat er niet om dat je mooi kunt zingen of dat je goed je best moet doen. Het gaat om de uiting van de klank. Ervaring met zingen is niet nodig.

 

juli, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X