Sadhana

 

Getting up in the morning to do your sadhana does not mean you will become God. No, getting up in the morning, you will become you!” Yogi Bhajan, 27-6-1993

Sadhana betekent dagelijkse spirituele beoefening. Het doel van Sadhana is je voor te bereiden op de dag. Om de uitdagingen van deze tijd aan te kunnen gaan heb je een constant energiepeil nodig. Dat helpt je om stabiel en wakker (alert) te zijn, te luisteren naar je intuïtie en de juiste dingen te doen. Iedereen geeft op zijn eigen manier vorm aan Sadhana, afgestemd op je behoefte en beschikbare tijd.

Yogi Bhajan gaf ons Kundalini Yogi’s de Aquarian Sadhana, een practice van 2,5 uur om iedere dag te beoefenen van 4.30 tot 7.00 uur.  Het vroege tijdstip heeft te maken met de hoek van de zon ten opzichte van de aarde, het ochtendgloren is ideaal voor meditatie. Er is veel prana (levensenergie) aanwezig in de atmosfeer en in alle vroegte ondersteunen de ritmes van het lichaam de fysieke reiniging veel beter. Daarbij slapen de meeste mensen nog, zodat je in alle rust je practice kunt beoefenen, zonder verstoringen.

“Getting up for sadhana in the morning is a totally selfish act – for personal strength, for personal intuition, for personal sharpness, for personal discipline, and overall for absolute personal prosperity.” Yogi Bhajan

sadhanaHet doen van Sadhana in een groep ondersteunt je; als groep draag je elkaar. Iedere derde zondag van de maand wordt Sadhana gedaan in Yogacentrum Suniya. Kijk in de agenda op deze site voor de data. Het tijdstip is aangepast om de drempel te verlagen: van 6.00 tot 8.30 uur. De Sadhana begint met het reciteren van de Japji Sahib, een heilige tekst uit de Sikh traditie, zie de website van oxfordsikhs.

Aansluitend doen we een yogaserie gevolgd door een korte ontspanning. Na de yoga mediteren we gedurende een uur met 7 prachtige mantra’s die elk hun specifieke betekenis en werking hebben. Download hier de pdf met de teksten van deze mantra’s.

Deelname is op basis van een donatie (voor de muzikanten – denk aan 10 euro).  Opgave vooraf is niet nodig. Je bent welkom vanaf 05:45 uur,  graag uiterlijk 5 minuten van tevoren aanwezig zijn. Voor wie wil is er ontbijt na afloop, wees welkom en neem iets mee om te delen!

Voorbereiding op de Sadhana:

  • Neem een koude douche en drink een glas water.
  • Draag schone, frisse en bij voorkeur witte kleding.
  • Bedek je hoofd met een tulband of hoofddoek.
  • Gebruik geen parfum of andere sterke geuren.

Data najaar 2020: 13 september, 11 oktober, 8 november, 13 december. De Aquarian mantra’s worden begeleid door een groep muzikanten in wisselende samenstelling: Eline Janssen (harmonium, zang), Nikkie Kemp (zang, harmonium, gitaar), Marijn Kool (gitaar), Bob Glasmacher (gitaar), Coen Peters (percussie).

Bewaren

september, 2020

Kennismaken met Kundalini Yoga?

Volg ons social media!

FacebookinstagramFacebookinstagram

Deel dit op social media

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Op onze nieuwsbrief abonneren

X