Numerologie - nummer 9

inner peaceIn de lessenserie “Awakening the ten bodies” betrekken we ook het systeem van de yogische numerologie. Met behulp van de numerologie (op basis van je geboortedatum) kan je jouw bestemming, uitdagingen en kwaliteiten verhelderen. Wil je er meer over weten? Kijk dan op de website van 3HO. Als je geboren bent in september of op de 9de, 18e of 27e dag van de maand is het extra relevant om aandacht te geven aan je negende lichaam, je subtiele lichaam.

Nummer 1 is het begin; nummer 9 het einde. Nummer negen staat voor een doelstelling, volharding, volbrengen, overgave, thuis. De energie van nummer 9 kan voelen als vermoeidheid, uitputting en op de grens staan van wat je kan tolereren. Maar als je het kan opbrengen de obstakels te trotseren en door te zetten, brengt het je dichter bij je doel. En bij de intentie van je ziel. Doorzettingsvermogen, geduld en verfijning zijn kwaliteiten van nummer 9 die je de staat van perfectie brengen, die meesterschap genoemd wordt. Vasthouden aan je principes en doorgaan kan leiden tot een doorbraak die uit komt in tevredenheid, rust en gemak.  Vrede is de (verborgen) kwaliteit van nummer negen.

We doen deze week een meditatieve oefenserie voor het negende lichaam, het subtiele lichaam. De oefeningen en meditaties brengen je kalmte, vredigheid en subtiliteit. Weinig muziek in deze les, om je beter te kunnen richten op je innerlijke geluiden / stilte.

Op 17 juni is er van 6.00 tot 8.30 uur (a.m.) de mogelijkheid mee te doen met een bijzondere meditatie voor een diepe verbinding met je ziel: de Long Chant, kijk voor meer info op de site.

Op 21 juni vieren we International Yoga Day met een meditatie voor harmonie en vrede in jezelf en de wereld om je heen. We starten om 7.30 uur met wat yogaoefeningen ter voorbereiding op de meditatie. Na afloop ontbijten we samen voor wie daar tijd voor heeft – neem iets mee om te delen. Deelname is op donatiebasis, opgave vooraf is niet nodig.

Op 23 juni geef ik met Ramon Eikenaar de workshop Two Bodies, One Soul – over Commitment. Als je met je partner yoga wil doen en elkaar wil ontmoeten vanuit openheid, kwetsbaarheid en compassie is deze workshop iets voor jou. Kijk voor meer informatie en opgave op de site.

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X