Long Chant

long chant“In the time period two-and-a-half hours before the rising of the Sun, when the channels are most clear, if the Mantra is sung in sweet harmony, you will be one with the Lord”  – Yogi Bhajan


Long Chant is een 2,5 uur durende meditatie van de Adi Shakti Mantra. Hij wordt ook wel ‘morning call’ genoemd, of ‘long ek ong kars’. Deze mantra van 8 delen (ashtang) correspondeert met de 8 energie-centra in ons (de 7 chakra’s en de aura). Het opent de verbinding tussen de ziel en de Universele Ziel. Deze acht klanken kan je zien als de ‘code’, het telefoonnummer van een directe lijn om jou te verbinden met the Divine.

Tijdens zijn eerste jaar in de Verenigde Staten was dit de enige mantra die Yogi Bhajan doceerde. Het is een extreem krachtige en energie-gevende mantra wanneer hij correct uitgevoerd wordt. Dit betekent geconcentreerd, met een nauwkeurig ritme en juiste uitspraak. En met neck-lock!

De mantra word wordt gechant met een bepaalt ademhalingsritme, 2,5 breath cycle. Ook wordt het navelpunt krachtig ingetrokken op ‘Ek’ en Sat’. Hier vind je een filmpje met een duidelijke uitleg door Krishna Kaur.

Bij voorkeur wordt deze meditatie gedaan voor zonsopgang, tijdens de ‘ambrosial hours’. Op dit tijdstip is het elektromagnetisch veld van de aarde zeer geschikt om te mediteren, de kanalen zijn helder en open. Mediteren op dit tijdstip heeft praktische en spirituele redenen. Praktisch bekeken, het is erg stil! De meeste mensen en dieren slapen nog, er zijn weinig startende motoren en dichtslaande deuren. En spiritueel, die rust heeft een diepgaand effect op ons. In de Ayurveda wordt deze tijd aangeduid als sattvic, hetgeen betekent dat ze gekenmerkt wordt door balans en harmonie. Ook is de concentratie van pranic energy hoger, wat het sterken en reinigen van ons niet-fysieke lichaam bevordert.

“It is not meditation that stops the mind. It is the surrender of the mind to the soul, and the soul to Truth. It is when you prefer the word of Truth to the word of your own intellect” – Yogi Bhajan

 

Kom ervaren!

Vanaf 1 maart kun je iedere eerste zondag van de maand van 06:00 tot 08:30 uur bij Yogacentrum Suniya ervaren hoe het is om deze meditatie te doen. Dit biedt je ook de kans te ervaren hoe het is om in een groep te mediteren. De groepsenergie draagt bij aan een diepere meditatieve ervaring. Ook het vroege opstaan wordt makkelijker als je weet dat er mensen gelijk met jou opstaan en je welkom heten.

‘Maar ik kan nooit 2,5 uur stil zitten!’. Die gedachte hoeft je er niet van te weerhouden het te probéren en jezelf die ervaring te geven. 2,5 uur in dezelfde houding stil zitten is niet het doel. Verander van houding als dat nodig is, ga even liggen. Doordat we met een groep zijn, is daar vaak ruimte voor aangezien we gezamenlijk de energie dragen. ‘Maar ik kan niet mediteren!’. Ook zonder ervaring met meditatie ben je welkom.

Deelname is op basis van een donatie (we sparen voor een gong). Opgave vooraf is niet nodig. Je bent welkom om tussen 05:45 en 05:55 uur in stilte binnen te komen. Voor wie wil is er ontbijt na afloop, wees welkom en neem iets mee om te delen!

Voorbereiding op de meditatie:

  • Neem een koude douche en drink een glas water.
  • Draag schone, frisse en bij voorkeur witte kleding.
  • Bedek je hoofd met een tulband of hoofddoek.
  • Gebruik geen parfum of andere sterke geuren.

 

juli, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X