6th Pauri voor onbegrensdheid

De zesde pauri van de Japji laat je jouw onbegrensdheid ervaren. Het reciteren van deze pauri helpt als je het gevoel hebt vast te zitten, in een hoek gedreven, niet te kunnen bewegen zoals je wil. Kijk voor de tekst en uitleg van deze pauri op de Sikhdharma website. Vind de recitatie van 11 herhalingen van de pauri op Spotify.

In de tijd waarin Guru Nanak leefde was het gebruikelijk om pelgrimstocht te ondernemen of te baden in een heilige rivier. Guru Nanak keert zich in deze pauri tegen holle religieuze rituelen die alleen maar voor de buitenkant worden opgevoerd, als sociale show. Als je die rituelen doet zonder liefde of toewijding brengt het je niet in de ervaring van Eenheid. Guru Nanak zegt dat we God niet buiten onszelf moeten zoeken, alle kostbaarheden, robijnen en diamanten zijn in onszelf te vinden. Een van die schatten die we in ons hebben is de pijnappelklier (epifyse).

De epifyse is zo klein als een graankorrel en ligt in het midden van de hersenen. Dit kleine orgaantje staat onder invloed van de zon en speelt een belangrijke rol bij ons slaap-waak ritme (biologische klok). Het scheidt melatonine uit (waar je slaperig van wordt) en serotonine, dat een rol speelt in je overall energie niveau. Deze klier is ook verbonden met het 7e chakra, gelegen in de top van je hoofd. Dit energiecentrum is de poort naar het ervaren van een ruimere werkelijkheid, voorbij de beperking van het rationele denken en de materiële wereld. Lees meer over het 7e chakra in een blog die ik er eerder over schreef.

We doen deze week een oefenserie voor het 7e chakra, deel 1 en deel 2. Die opent je kruinchakra en maakt je mind kalm en vredig zodat je een diepe stilte, vredigheid (shuniya) kan ervaren. Je gaat dan een onzichtbare grens over waarbij je vibratie toeneemt tot het punt waar je psyche één wordt met de universele psyche. Je ervaring verschuift totaal. Je identiteit verruimt tot eenheid met het Universum en je verbindt je met de universele totaalheid of God.

In ieder mens is een diep verlangen naar eenheid met het goddelijke, naar innerlijke vrede en geluk. We willen leven volgens hogere waarden als gelijkheid, rechtvaardigheid, compassie en inclusie.  Het verzamelen van steeds meer bezit / successen en de gerichtheid op de buitenkant geeft ons geen vervulling. We willen een helderheid en mentale openheid ontwikkelen die toestaat dat onze ziels bestemming zich ontvouwt en van daaruit richting vinden in ons leven.

Op 6 maart geef ik een Gongbad van 19.30 tot 20.30 uur. De klanken van de gong brengen je in een diepe ontspanning en ruimere bewustzijnstoestand – openend voor je 7e chakra.

Op 8 maart is er een Aquarian Sadhana met live muziek van Shantjeet Kaur, Bob Glasmacher en Coen Peters. Aquarian Sadhana wordt gezien als ontmoeting met God, diepe ervaring van ons goddelijke zelf. Je bent welkom!

 

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

This Site Is Coming Soon

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

X