Ontwikkel zelfliefde met Kundalini Yoga

zelfliefdeWat is liefde? Lees niet verder als je vast wil houden aan een suikerzoet romantisch beeld! Eckhart Tolle beschrijft het in dit filmpje als een diepgewortelde behoefte van het ego om compleet te zijn. Onbewust gebruik je de ander om tijdelijk de pijn van afgescheidenheid niet te voelen. In verliefde staat focust het ego zich totaal op de ander: die zal je gelukkig en heel maken. Je geliefde kan deze verwachting natuurlijk nooit waarmaken en vroeg of laat donder je van de roze wolk af. De ego-pijn is niet langer afgedekt en is in alle hevigheid voelbaar. Liefde verandert in haat als je de ander verantwoordelijk stelt voor deze pijn.

Kan Kundalini Yoga je helpen om ware liefde te vinden? Er zijn oefenseries die helpen om je hart te openen en liefde te laten stomen. Er zijn meditaties om pijn van oude relaties los te laten. In alle kriya’s maken we de kundalini energie wakker, waardoor je na een les zo lekker in je vel zit. Een regelmatige yogabeoefening maakt dat het geen kortdurende high is, maar dat je continu in een elevated staat bent. Dan gaat het de manier waarop je met jezelf en anderen omgaat beïnvloeden.

De eerst stap in het vinden van ware liefde is verliefd te worden op jezelf. Osho moedigt je in dit filmpje aan om egoïstisch te zijn en zo de schatten in jezelf te ontdekken en die te delen met anderen. Kundalini Yoga werkt krachtig voor het ontwikkelen van zelfliefde en zelfacceptatie. In de les van deze week doen we de meditatie voor het ontwikkelen van zelfliefde . Yogi Bhajan zei over deze medtatie: “Love doesn’t rule you. What rules you is fear, phe­nomenal fear. Through this kriya, love can be invoked and fear can be reduced.”

Om zelfliefde te ontwikkelen is het in deze drukke wereld nodig te vertragen en tijd te nemen om gewoon te ZIJN in plaats van de hele tijd bezig te zijn met DOEN. Vandaar dat we in de les van deze week de One minute breath leren. En we doen een pittige oefenserie: Kriya to remove negativity and tension Je hoort in de les de prachtige muziek van Jai-Jagdeesh: Light of love

Op 15 februari kan je meedoen aan de Sadhana. Voortaan biedt ik dit aan op iedere 3e zondag van de maand van 6.00 tot 8.30 uur ’s ochtends. Deelname is op donatiebasis en je hoeft e niet van te voren op te geven. Yogi Bhajan over Sadhana: “Getting up for sadhana in the morning is a totally selfish act – for personal strength, for personal intuition, for personal sharpness, for personal discipline, and overall for absolute personal prosperity.”

Op zoek naar een mooi Valentijnscadeau voor jezelf of je geliefde? Op 21 februari is er een workshop Yoga & Klank, met een klankconcert door violist Wilco de Bruijn. Cursisten van Yogacentrum Suniya en hun introducés krijgen 5 euro korting.

Reacties

juni, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X