Het Ware hart


sat_kriyaWetenschappers definiëren de waarheid als iets dat niet verandert. In de spirituele wereld is Waarheid het vormeloze waar alle vormen vandaan komen. Ons Ware hart is onze verbinding met die Vormeloosheid. Vanuit deze verbinding kunnen we alle andere hartkwaliteiten uitdrukking geven: het dappere hart, het lichte hart, het vrijgevige hart, het heilige hart, het vriendelijke hart, het wijze hart, het pure hart en andere. Deze hartkwaliteiten onderzoeken we de komende weken in de yogalessen tot aan de kerstvakantie.

In de kundalini yoga gebruiken we de mantra Sat Nam om het Ware hart te ervaren. De betekenis van de mantra is “de Waarheid is mijn naam/identiteit”. De mantra herinnert je aan wie je werkelijk bent, voorbij je gedachten. Je komt los van de mentale concepten waarmee je kijkt naar jezelf en de wereld om je heen. Met deze mantra zoek je contact met je ziel. Je wordt uit je hoofd gehaald en komt in je hart. Je gaat in de ervaring van dit moment, het enige wat waar is.

In de les van deze week doen we de Sat Kriya, met de mantra Sat Nam. Een krachtige oefening om de kundalini energie wakker te maken. Helend voor issues die gerelateerd zijn aan de eerste 3 chakra’s. Yogi Bhajan adviseerde deze oefening dagelijks 3 minuten te doen (met 3 minuten rust) als je verder geen tijd hebt om yoga te doen.

Met de kriya van Gururattan Kaur voor de bloedcirculatie en het versterken van hart en immuunsysteem stimuleer je het hele lichaam. Een dynamische kriya die je snel een oppepper geeft en waarvan je de oefeningen ook los kunt doen. Zie haar boek “Transitions to a heart centered world”, pagina 62.

De meditatie met de lange Sat Nam’s werkt ontspannend, goed om te doen als je moe thuis komt van een lange werkdag.

De komende maand zijn er weer veel inspirerende events:

31 oktober 10 uur: Familieyoga met Kika Kok

1 november 6 uur: Long Chant in Yogacentrum Suniya

13 november 20 uur: Mantra avond met Anadya Wouters en Wilco de Bruijn

21 november: Chakra Verdiepingsworkshop over het tweede chakra (creativiteit, relaties, seksualiteit)

 

 

 

Reacties

juni, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X