Balans van de chakra's

Het thema van de yogalessen in het nieuwe yogaseizoen (21 augustus t/m 22 december 2017) is balans van de chakra’s. Later instromen is mogelijk.

chakra'sChakra’s zijn centra van bewustzijn.  Het zijn energie knooppunten in ons lichaam die een direct en duidelijk waarneembaar effect hebben op ons dagelijks leven. Het chakra waar het grootste deel van de kundalini energie (de energie van Bewustzijn)  is geconcentreerd heeft de meeste invloed op onze basis houdingen en gedrag. Energie gedraagt zich als een magneet. We trekken datgene aan (mensen, gebeurtenissen, reacties) wat dezelfde frequentie heeft als ons dominante chakra. Als het eerste chakra dominant is in ons zijn we bijvoorbeeld overmatig gehecht aan onze materiële bezittingen en krijgen we uitdagingen op ons pad om te leren loslaten.

In deze lessenserie ga je de energie van de 7 chakra’s (en het aura als 8e chakra) herkennen in jezelf en leer je technieken om de chakra’s in balans te brengen. Door middel van yoga oefeningen en meditaties  laten we de kundalini energie omhoog gaan vanaf de basis van de ruggengraat, zodat alle chakra’s op elkaar afgestemd raken en in balans komen. De energie wordt niet geforceerd om omhoog te gaan, maar het lichaam wordt voorbereid zodat dit kan gebeuren. Het zenuwstelsel wordt sterker en de energiekanalen openen zich. Als de chakra’s in balans zijn kom je in je kracht en ben je een capabel, bewust en compassievol mens.

Vanuit de teachings van Yogi Bhajan kijken we naar de functie en kwaliteiten van ieder chakra, om onszelf beter leren kennen. Ook leer je meer over de organen / lichaamssystemen en emoties die verbonden zijn met ieder chakra. Kijk hier voor een overzicht.

Schrijf je nu in voor de lessenserie of voor een proefles.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

juli, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

Bewaren

X