Numerologie - nummer 6

zesIn de lessenserie “Awakening the ten bodies” betrekken we ook het systeem van de yogische numerologie. Met behulp van de numerologie (op basis van je geboortedatum) kan je jouw bestemming, uitdagingen en kwaliteiten verhelderen. Wil je er meer over weten? Kijk dan op de website van 3HO. Als je geboren bent in juni of op de 6de, 15e of 24e dag van de maand is het extra belangrijk om aandacht te geven aan je zesde lichaam, je arcline (halo).

Nummer zes staat voor het onbekende, de toekomst, vrijheid, mogelijkheden, intuïtie, vertrouwen, inspiratie, (zonder) angst. Stel je voor dat je op een kruispunt in je leven staat waar je een keuze moet maken (nummer 4). Als je een (moedige) keuze hebt gemaakt volgt er een moment van vrijheid, mogelijkheden te over, alles ligt open. Je komt op onbekend terrein, dat kan ook spannend zijn. Het ego wil graag duidelijkheid en houdt van logica, dus komt snel met een rationele aanpak. Als je die volgt mis je de mogelijkheid te laten ontstaan in het moment welke beweging recht doet aan het verlangen van jouw ziel. Je blijft dan in het bekende, binnen de (beperkende) patronen die je altijd hebt gevolgd, gebaseerd op eerdere ervaringen. Daar aan voorbij gaan vraagt moed en vertrouwen en vraagt je verantwoordelijkheid te nemen voor de consequenties van je beslissing. Geen excuses of verklaringen, je kan niemand de schuld geven. Daarmee maak je jezelf los van je verleden en creëer je vrijheid. De stap in het onbekende zetten gaat makkelijker als je een stevige verbinding hebt met je ziel (nummer 1). Dat houd je steady en geeft je de inspiratie, kracht en doorzettingsvermogen om je doel te bereiken.

Nummer zes, het zesde lichaam (arcline) is verbonden met het zesde chakra, het energiecentrum voor intuïtie. Je intuïtie is de stem van je ziel; die wijst je de weg die in lijn is met je bestemming en een vervullend leven. Intuïtieve ingevingen komen van een plaats voorbij het bekende, voorbij het rationele denken. Als je stil bent kan je de stem van je intuïtie beter horen. Regelmatig mediteren is een goede training om het contact met je intuïtie te versterken.

Deze week doen we de kriya Harmonize your Sixth Body en Meditation For Mastering the Sixth Body, een meditatieve les.

Van 27 april t/m 11 mei is het meivakantie. Ik ga naar Noorwegen op vakantie ? Er is in die 2 weken een aangepast lesrooster, je krijgt les van Annemarie van Ginkel. Lestijden: 30 april 18.45 uur, 2 mei 20.30 uur, 4 mei 9 uur, 7 mei 9.30 uur en 20.30 uur, 9 mei 18.45 uur. Je kan naar je gewone lesuur komen of naar een andere les. Aan- en afmelden is niet nodig.

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X