Sixth Body – Arc line

gururamdasIn de lessenserie “Awakening the ten bodies” staat deze week het zesde lichaam centraal, de arcline. De arcline wordt ook wel halo genoemd. Het is de stralenkrans om het hoofd die je wel ziet in afbeeldingen van heiligen. Het goede nieuws is: je hoeft geen heilige te zijn voor een arcline, die heeft iedereen. Het is een band van energie langs je voorhoofd, van oorlel naar oorlel. Vrouwen hebben nog een tweede arcline, van tepel tot tepel. Deze maakt een vrouw extra gevoelig en speelt een rol bij de hechting tussen moeder en kind. De arcline kan zo dun zijn als een potloodstreep tot wel 3 cm breed. Heel sterk, zilverachtig en stralend tot mat of gebroken. Als de halo teveel beschadigingen heeft kan je niet leven.

De arcline vormt een waarschuwingssysteem. Hij beschermt je en leidt je door je te voorzien van informatie in de vorm van intuïtieve boodschappen.Tegelijkertijd is de arcline ook een zender: het projecteert jouw vibratie. Hoe sterker je arcline, hoe duidelijker het signaal dat je uitzendt en ontvangt. Het zesde lichaam is verbonden met het zesde chakra, energie centrum voor intuïtie.

De kracht van de arcline wordt beïnvloed door je integriteit. Walk your talk – laat je daden overeenkomen met je woorden – is een gezegde dat past bij een sterke arcline. Wil je je arcline versterken? Probeer eens een maand lang de waarheid te spreken en je beloften na te komen. Als je geboren bent in juni of op de 6de, 15e of 24e dag van de maand is het extra belangrijk om aandacht te geven aan je zesde lichaam.

In de les van deze week doen we een oefenserie en meditatie om de arc line te versterken. Je hoort mantra’s voor het zesde lichaam: Ardas Bahee en Wahe Guru Wahe Jio. Je kan ze vinden op Spotify.

Reacties

maart, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X