Fourth Body - Neutral Mind

neutral mind 3In de lessenserie “Awakening the ten bodies” staat deze week het vierde lichaam centraal, de Neutral Mind. Deze meditatieve mind gebruikt de informatie van de Negative en Positive Mind om vanuit een neutraal en compassievol gezichtspunt een beslissing te nemen. Je kunt onder de oppervlakte kijken en zien wat er werkelijk gebeurt. Je ziet het grotere plaatje en de lange termijn impact van een beslissing. Als je neutral mind sterk is gebeurt dit proces binnen 9 seconden. Je weet intuïtief wat de juiste keuze is, in lijn met je ware levenspad. Dit maakt je proactief i.p.v. reactief.

Het vierde lichaam is verbonden met het vierde chakra, het hartcentrum. In deze “state of mind” heb je makkelijk toegang tot je ziel en leef je de kwaliteiten van het hart: onvoorwaardelijke liefde, compassie, dienstbaarheid. Je kunt makkelijk voorbij gaan aan je persoonlijke belang en je creëert win-win situaties. Je leven kent nog steeds ups en downs en je hebt positieve en negatieve emoties. Maar als de neutral mind in balans is integreer je emoties en gedoe steeds meer en transformeer je de emotionele energie in compassie en vriendelijkheid. Compassie voor de reis van de ziel, niet te verwarren met sympathie voor het drama van het ego. Je realiseert je dat alles perfect is zoals het is, dat iedere gebeurtenis in het leven een waardevolle les te leren heeft. Je laat het leven zich ontvouwen, zonder er tegen te vechten of controle te houden.

Als je neutral mind zwak is heb je moeite betekenis te geven aan de gebeurtenissen in je leven. Je hebt het gevoel dat dingen je overkomen, je kleurt je ervaringen in als goed of fout. Dat ondermijnt je vermogen om creatief om te gaan met uitdagingen die het leven voor je in petto heeft. Je zit vast in de beperkte ruimte van je ego-behoeften. In plaats van de oneindige ruimte van de flow van de neutral mind die doet / geeft wat nodig is.

We versterken in de les van deze en volgende week de neutral mind met oefeningen voor het hartcentrum, meditaties en mantra’s voor het hart. We activeren het hart chakra en laten de vibratie van de neutral mind domineren. Dat brengt je in harmonie met je ziel; je voelt je puurheid, liefde en goedheid. Op Spotify vind je verschillende uitvoeringen van de Guru Ram Das mantra, voor compassie en wonderen.

Meedoen met de les voor de Neutral Mind deze of volgende week? Geef je hier op voor een proefles, of beter nog: 3 kennismakingslessen ?

 

Reacties

juni, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X