Derde pauri - geeft zelfvertrouwen

De les van deze week is geïnspireerd op de derde pauri van de Japji. Als deze pauri reciteert geeft je dat zelfvertrouwen en het gevoel goed genoeg te zijn. Deze pauri tilt je op uit een dip. Dat is wat je ook kunt ervaren in de oefenserie die we deze week doen: Kriya for Elevation (YouTube). Met veel oefeningen om je ruggengraat flexibel te maken, waardoor je energie beter doorstroomt en alle chakra’s in balans komen. Perfect voor als je weinig energie hebt of als je niet lekker in je vel zit. Kijk voor de muziek in de Spotify playlist.

Wat mij het meest raakt in deze pauri is wat Guru Nanak beschrijft over geven en nemen. Hij zegt dat het Gods bewustzijn geen onzekerheid en angst kent (nirbha-o, nirvair). Als je beseft dat alles goed is zoals het is, hoef je niet bang te zijn iets kwijt te raken. Alles is continu in verandering en je beweegt mee, ontspannen en vol vertrouwen. Wij mensen nemen en nemen, consumeren en verzamelen bezittingen vanuit angst en gevoel van tekort. We zitten vast in de illusie van de materiële wereld en vanuit een diep onvervuld verlangen blijven we nemen en nemen tot we er moe van zijn. Het Universum blijft geven en geven, onvermoeibaar.

Yogi Bhajan zegt daarover in op 15 december 1980:

“Daydaa day lainday thak paa-eh. Jugga jugantar khaahee khaa-eh. Those who get, they get tired. The Giver never gets tired. Giving is a state of consciousness. Giving is the quality of the mind. Giving is the personality of God. Giving cannot be limited. When you limit the giving then you are corrupt. Giving is endless.”

Het is een groot cadeau om het spirituele pad te bewandelen. Als je bewustzijn groeit komt er steeds meer een gevoel van lichtheid, moeiteloosheid en vrijheid in je leven. Vertrouw op de goedheid van het bestaan. Lees meer over de derde pauri op de website van Sikhdharma

Aanstaande zondag (9 feb) is er van 6.00-8.30 uur Sadhana met Live muziek We doen in de vroege ochtend yoga, reciteren de Japji en mediteren met 7 mantra’s. Kom zelf ervaren wat Guru Nanak in de 4de pauri vertelt: Amrit Vela, de “gouden uren”, is de beste tijd om God te ontmoeten. Door de stand van de zon tov de aarde is je Mind nog relatief stil is en de wereldse activiteiten leiden minder af. Na afloop ontbijten we samen. Je bent welkom! Er zijn gastenkamers voor als je vooraf wil overnachten bij ons.

 

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X