Start nieuwe lessenserie

Ik hoop dat je het nieuwe jaar goed bent begonnen en wens je een liefdevol en gezond 2020 waarin jouw innerlijk licht je mag leiden op je pad. Op 6 januari straten de Kundalini Yogalessen weer.

In dit nieuwe jaar staan de yogalessen in het teken van de Japji, het lied van de Ziel. Iedere yogales is geïnspireerd op een vers (pauri) van de Japji, waarin de wijsheid van de Ziel stap voor stap wordt onthuld. Dit gebed van Guru Nanak geeft je diepe inzichten op je pad van zelfrealisatie. Inzichten die je helpen om te gaan met de uitdagingen in je leven; die je Hogere Zelf versterken en verlichten. De kracht van de Japji gaat verder dan de betekenis van de woorden. De klank (vibratie) van de Japji brengt je in contact met je Ziel, voorbij de beperkingen van de Mind. De wijsheid van de Japji vormt het fundament van de Kundalini Yoga en het Sikism, waar deze yogavorm mee verbonden is. Kijk hier voor de Engelse vertaling van de Japji.

De Japji Sahib is opgetekend door Guru Nanak (geb.1469), de eerste van de tien verlichte Sikh meesters. Het verhaal gaat dat Guru Nanak op een dag ging baden in de rivier en onder water verdween. Hij bleef 3 dagen onder water en had daar een verlichtingservaring. Hij doorzag het kosmische spel en de rol en het doel van het leven van de mens daarin. Toen hij 3 dagen later weer boven kwam sprak de woorden van de Japji, over zijn inzichten opgedaan tijdens deze verlichtingservaring. Wil je meer weten over Guru Nanak en de relatie tussen Kundalini Yoga en het Sikism, kijk dan hier.

Je kan de impact van de Japji op je bewustzijn ervaren in de les, in de yoga beoefening en meditaties. Als je een dieper begrip en persoonlijke verbinding met de Japji wil ontwikkelen en de krachtige transformerende werking wil ervaren, raad ik je aan om thuis de betreffende pauri dagelijks 11 keer te reciteren. Hulpmiddel daarbij zijn de opnames van Snatam Kaur die je kan vinden op Spotify. De kracht van de Japji onthult zich in het reciteren, zelfs zonder het intellectuele begrip van de woorden. Door de woorden uit te spreken raakt je tong de 84 meridiaan punten in je mond, die de klieren in je hersenen stimuleren. De klank (vibratie) van de woorden, ook wel Naad genoemd, transformeert de psyche. Door met liefde en aandacht te reciteren (Jap) kan je jouw oneindige zelf of Ziel (Ji) ervaren.

Op de website kan je je inschrijven voor de nieuwe lessenserie. Er zijn 2 nieuwe kundalini yoga docenten: Nina (Sita Angat) gaat een nieuwe vroege les geven op woensdag 7.30 – 8.30 uur. Ansje (Beant Kaur) neemt de les over van Paulien op donderdag 9.30 – 11.00 uur en ze gaat een les starten voor ouderen (tijdstip volgt).

In 2020 bestaat Yogacentrum Suniya 5 jaar. Dit gaan we vieren, te beginnen met een feestelijke open dag op 12 januari. Je kan op deze dag kennismaken met de nieuwe docenten en meedoen met een middag sadhana met live muziek. Kijk voor het programma op de Suniya website.

Reacties

juli, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X