Aspect 6: Missionary

voorspoedWe onderzoeken  de verschillende archetypische persoonlijkheden, de Aspecten van de Mind. Vanuit het model dat Yogi Bhajan gepresenteerd heeft in zijn boek The Mind. De Aspecten zijn mentale temperamenten, een soort mal voor je denken en kijken naar de wereld. We identificeren ons met een bepaald persoonlijkheidstype. De Aspecten ontstaan uit een interactie tussen de Impersonal Minds (Manas, Ahankar en Buddhi) en de Functional Minds (Positive, Negative en Neutral).

Als de Postitive Mind (de expansive mind) reageert met de Buddhi Mind (wijsheid, intuïtie) ontstaat het Aspect “Missionaris”.  De Positive mind brengt actie, betrokkenheid, passie. De Buddhi Mind onderscheidt wat waar is en wat vanuit jouw essentie komt.  Het geeft je intuïtie om vooruit te kunnen kijken door de tijd heen. Als het  Missionaris Aspect in balans is ben je succesvol; je handelt tactisch en strategisch.  Je levensgevoel is ruim. Je hebt het gevoel dat jouw wil samenwerkt met  de wil van het Universum.  Je krachtige handelen gecombineerd met niet –gehecht zijn maakt je leven tot een dans met veel creativiteit en dankbaarheid.

Als dit Aspect te sterk is projecteer je jouw essentie of bestemming op anderen. Je veronderstelt dat anderen er klaar voor zijn en willen wat jij hebt gezien. Je gaat preken of doorduwen. In je ongeduld maak je verkeerde beoordelingen.

Als het Aspect te zwak ontwikkeld is neem je genoegen met tijdelijke successen in de geest van je doel.  Je accepteert geen feedback van anderen en je bent blind voor de gevolgen van je daden. Je bent er immers van overtuigd dat je het juiste doet.

We doen een kriya voor succes:  Opportunity and Green Energy Set . Groen is de kleur van het hartchakra; deze oefenserie opent je hart om te geven en ontvangen. Hoe meer je je opent, hoe meer je kan aantrekken wat je nodig hebt. Je hoeft niet te worstelen, je verdient voorspoed en het Universum is je goed gezind.  Je hoort de mantra voor voorspoed Aap sahaaee hoa van Jai-Jagdeesh,  voor het wegnemen van financiële druk. En we doen een meditatie voor balans van de Missionary Aspect.

Reacties

juni, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X