Zomer Retraite in Noorwegen

Relax & Renew

* Relax & Renew *  12-19 augustus 2022                             Boek nu!

Omringd door de magistrale Noorse natuur met water, bergen en ruimte als spiegel biedt deze yoga retraite jou een plek om te ontspannen, op te laden en thuis te komen bij jezelf. Direct bij aankomst merk je de spanning van je afglijden. De plek heeft een heerlijke rust en grote schoonheid. De energie is er krachtig, openend en aardend.

Het uitgebalanceerde programma met Kundalini- en Yin yoga bieden jou de mogelijkheid weer contact te maken met je innerlijke zelf en de stilte voorbij het mentale lawaai. Wat een weldaad om helemaal tot rust te komen en op te laden. Je overprikkelde zenuwstelsel kan zich herstellen van het hoge levenstempo en de informatie-overload die we dagelijks te verwerken krijgen.

Door te vertragen en ons open te stellen voor de puurheid en schoonheid van de natuur om ons heen herkennen we weer wie we ten diepste zijn. Voorbij de automatische piloot van onze gewoontes die makkelijk zijn, maar ook beperkend. Voorbij de stress-persoonlijkheid die we hebben ontwikkeld om te overleven in de wereld, die draait om prestaties en materialisme. Yoga en meditatie gebruiken we als  katalysator en de groep is een geweldige steun. Door de yogabeoefening ga je meer voelen wat er in je leeft en wordt je uitgenodigd beperkende patronen (mentaal, fysiek of emotioneel) los te laten. Energetische blokkades lossen op zodat je weer toegang krijgt tot je levenskracht en -vreugde, inspiratie en innerlijke vrijheid.

 

 

 

 

 

 

We creëren een weldadig ritme met ochtend- en avondlessen, bergwandelingen en verrukkelijke vegetarische maaltijden als basis. Een fijne bedding waarin je makkelijk contact maakt met nieuwe mensen en mogelijk vrienden voor het leven maakt. Er is natuurlijk ook ruimte voor jezelf – luieren in een hangmat met een boek, genieten van de prachtige uitzichten, kayakken of zwemmen in het nabijgelegen Lemonsjø meer. Of raften op de Sjoa rivier die onder de boerderij in het dal loopt – de grootste raftrivier van Europa!

Met een aantal van Noorwegens bekendste National Parken als Jotunheimen, Rondane en Dovre op nog geen uur rijden is er volop gelegenheid om je verblijf in Noorwegen te verlengen. Ontdek de unieke natuur en cultuur van Gudbrandsdalen Valley. of doe de Besseggen tocht – een van de meest geliefde wandelingen van Noorwegen. Je bent welkom om eerder te komen of langer te blijven en we kunnen je tips geven voor een mooie rondreis in Noorwegen.

De retraite wordt geleid door Rinske Frederiks en Jolanda Qualm, beide ervaren en gepassioneerde yogaleraren in Wageningen. Ze delen hun liefde voor Noorwegen, bergwandelen en yoga.

Deze yoga retraite is een unieke ervaring met een diepgaand effect op je hele wezen. Een reset van lichaam en geest die je opent voor de schoonheid van het leven. Je herstelt je natuurlijke vitaliteit en de verbinding met je Ware aard, je innerlijk kompas. Daardoor ben je beter in staat keuzes te maken en stappen te zetten die nodig zijn voor meer balans en bezieling in je leven. Een kostbaar geschenk aan jezelf, gun jezelf deze ruimte.

Highlights:

  • Dagelijkse beoefening van yoga & meditatie – inspirerende, openende en vitaliserende lessen.
  • Wandelingen en meditaties in de indrukwekkende natuur.
  • Gongbad: diepe ontspanning en verruiming van je bewustzijn
  • Houtgestookte hottub met onvergetelijk uitzicht.
  • Sauna in traditionele blokhut en afkoelen in de beek op het terrein.
  • Bergbraambessen plukken en jam maken.
  • Verblijf op een authentieke Noorse boerderij
  • Verrukkelijke vegetarische maaltijden.
  • Hartverwarmend gezelschap!

 

Yoga stijlen en niveau:

Kundalini yoga, Yin Yoga, Qigong, meditaties en klankheling (gong). Voor iedereen die yoga wil ervaren, beginners tot gevorderden. Wandelingen zijn op medium niveau, een gezonde wandelconditie is voldoende. Overleg met ons als wandelen voor jou niet mogelijk is.

Programma:

Aankomst vrijdag 12 augustus, vanaf 17:00 uur. We eten samen en er is een kennismakingsprogramma. Op de dagen daarna beginnen we om 7 uur met yoga, gevolgd door ontbijt. Rond 10 uur vertrekken we voor een wandeling en zijn we terug op de boerderij voor lunch of we picknicken onderweg. In de middag is er ruimte voor jezelf. Rond 17:00 uur komen we weer samen voor een yogasessie. Na het avondeten is er een licht avondprogramma met film, mantra zingen, kampvuur, gongbad, yogische massage, sauna of hottub. Het programma eindigt vrijdagmiddag 19 aug na de lunch en afsluitende ceremonie.

Praktische informatie:

Start 12 augustus 17:00 uur, einde 19 augustus rond 15:00 uur.

Groepsgrootte: minimaal 8, maximaal 12 personen.

Prijs: 850 euro (Early Bird tot 15 juli) daarna 995 euro, incl.BTW.

De week is volledig verzorgd: alle yogalessen, wandelingen, avondprogramma, maaltijden, fruit & tussendoortjes, koffie & thee zijn inbegrepen. Er is een gastenverblijf met 2-4 persoons slaapkamers, een badkamer en keuken. Kamperen is ook mogelijk (neem je eigen tent mee of gebruik er een van ons). Of ga voor de bijzondere en authentieke ervaring en slaap in een Noorse blokhut met grasdak!

Gebruik van sauna en hottub is ook inbegrepen, massage (Holistic Pulsing) tegen bijbetaling. Verhuur van kano’s en elektrische mountainbikes.  Extra overnachtingen: 40 euro pp / 20 euro pp voor kamperen per nacht. Vervoer van en naar het station in Vinstra is 20 euro (enkele reis).

 

Retraite locatie:

Boerderij Rognstad, Heidalsvegen 2395 in Heidal, Noorwegen. De boerderij ligt hoog en vrij boven de Sjoa rivier, met fantastische uitzichten over het dal en hooggebergte. Het is een traditionele Noorse boerderij met tal van originele gebouwen op een ruim terrein van 9 hectare; de oorsprong dateert uit de 18e eeuw. Rinske en haar partner Ramón hebben het in augustus 2021 gekocht om er een nieuw avontuur te beginnen: in Noorwegen te gaan wonen en leven. De afgelopen maanden hebben ze hard gewekt om het gastenhuis in te richten en er is een schuur verbouwd tot yogaruimte met grote ramen om te genieten van het uitzicht op de bergen. Alles is kleinschalig en met aandacht en liefde gemaakt / in ontwikkeling. Een plek voor ontspanning, bewustzijnsontwikkeling en verbinding.

Reizen per vliegtuig en trein

Dichtstbijzijnde luchthaven is Oslo Gardermoen. Vanaf de luchthaven is het een prachtige treinreis van 2,5 uur naar Vinstra. Kijk voor treintijden en boek je e-ticket op VY.no We halen je op van Vinstra treinstation voor 20 euro pp (40 minuten per auto) op 12 augustus en brengen je op 19 augustus weer terug.

Met de auto is het 3 uur vanuit Oslo haven (ferry vanuit Frederikshavn, Denemarken) of 7 uur vanuit Kristiansand in Zuid-Noorwegen (aankomst ferry vanuit Eemshaven, Groningen). Alternatieven: ferry Frederikshavn – Gøteborg (Zweden) of Puttgarden (Duitsland) – Rødby (Denemarken).


maart, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X