de Ziel - Soul Body

soul first bodyDe lessenserie tot aan de zomervakantie heeft als thema “Awaken the ten bodies”. In de Kundalini Yoga traditie gaat men ervan uit dat je niet 1 lichaam hebt maar 10, waarvan elk lichaam een bepaald aspect van ons menselijk zijn representeert. Het eerste lichaam is de Soul Body, je ziel of innerlijke zelf. De innerlijke stem die je het pad naar je ware bestemming wijst en in harmonie is met alles wat leeft.

Vanuit yogisch perspectief is de ziel is de reden dat je op aarde bent. De ziel wil op aarde een bepaalde ervaring opdoen, lessen leren. Het is de taak van de Soul Body om je bewust te worden van wie je werkelijk bent en steeds meer een “bezield” leven te leiden. Je passie ontdekken, je hart volgen, je (ziels)kwaliteiten inbrengen in de wereld. Een groeiproces waarin je je bewust wordt van de lessen die je hebt te leren. Je gaat steeds meer bewust je leven vorm geven, een creatief proces.

Het thema van de Soul Body is hart versus hoofd. Durf je je harte te volgen, te luisteren naar je innerlijke stem? Of zit het ego in de weg – die wil vasthouden aan zekerheden, status en doen wat er van je wordt verwacht.  Zo lang je in je hoofd leeft ben je niet in de realiteit. De schoonheid van het leven dringt niet tot je door, de ervaringen komen niet echt binnen. Als je hart en hoofd in balans brengt zal je leven je meer vervulling geven; meer in lijn zijn met je bestemming.

We doen deze week yoga om je Soul Body te versterken. Als je Soul Body sterk is sta jij in je kracht, ben je creatief, vol passie en je hebt een gevoel van richting/bestemming. Je bent intuïtief, stabiel en hebt compassie. Als je Soul Body niet sterk is vind je het lastig om echt in contact te komen met je passie. Je hebt last van “ja maars” en “wat als” en je hebt de neiging de  signalen van je lichaam en intuïtie te negeren. De  Soul Body heeft een connectie met het eerste chakra. Een fysiek kenmerk van zwakte van dit lichaam is constipatie. Wat kan je doen om de Soul Body te versterken:

  • Oefeningen voor het eerste chakra en het stimuleren van de eliminatie.
  • Ook het luisteren naar / chanten van mantra’s, met name de Mul Mantra.
  • Dienstbaar zijn naar anderen, nederigheid (zodat het ego minder in de weg zit)
  • Volg je hart, hoe eng het ook is.
  • Creatieve dingen doen als vorm van zelf expressie: dans, dichten, zingen.

We doen deze week de Kriya for Divinity en de Meditation for Guidance of the Soul, beide uit het boek Waves of Healing van Dr Siri Atma Singh Khalsa. De muziek kan je vinden op Spotify.

Wil je ervaren wat Kundalini Yoga met je doet, boek hier dan een proefles of beter nog – 3 kennismakingslessen.

Op 3 februari geef ik van 19.30 – 22.30 uur een workshop Anti-Stress Massage in ons yogacentrum. Je leert een effectieve massage techniek die verlichting geeft bij stress. De techniek wordt precies uitgevoerd: er zijn 12 zenuwpunten die in een bepaalde volgorde en tijdsduur gemasseerd worden. Fijn om met je partner of vriend(in) een uitwisseling te doen waardoor je allebei heerlijk ontspannen naar huis gaat. Kijk hier voor meer info of aanmelding.

Reacties

april, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X