Wie wil je zijn?

In de nieuwe lessenserie tot aan de kerstvakantie werken we met het thema “Ontwikkel je Intuïtie”. De afgelopen weken hebben we daar voorwerk voor gedaan. In de eerste les ging het er om je basis te voelen, te gronden, aanwezig te zijn in je lichaam. Vanuit dat gevoel van stabiliteit hebben we een les besteed aan reiniging: van je lichaam en je Mind. Vorige week gingen we verder in het proces met een les over ontspanning op fundamenteel niveau.

Voor we ons gaan focussen op het zesde chakra, energiecentrum voor intuïtie, gaan we alle chakra’s activeren en in balans brengen. Deze week hebben we aandacht gegeven aan de onderste drie chakra’s met de Kriya for the Instinctual Self.

Onze angsten, neuroses en andere negatieve (ondermijnende) tendensen komen vaak voort uit ervaringen in onze kindertijd. Die hebben hun weerslag op energetisch niveau in de vorm van onbalans (blokkade of exces) in de eerste 3 chakra’s. Denk aan angsten, moeite met vertrouwen of loslaten, afwijzing van jezelf / je lichaam, seksuele problemen, verslavingen, gebrek aan wilskracht, manipulatie, woede / irritatie.

Als je de energie in de onderste chakra’s in balans brengt kan je in combinatie met zelfreflectie deze negatieve tendensen in jezelf transformeren. Dat gaat natuurlijk niet in 1 les. Vandaar mijn uitnodiging om mee te doen met een 40 daagse thuisbeoefening (= sadhana)! Ik ga zelf deze kriya 40 dagen achtereen, elke dag doen. Je kunt beginnen met 1 minuut per oefening (alleen de sat kriya aan het eind doe je 3 minuten), dan kost de kriya je slechts 15 minuten! Inclusief 3 minuten eindontspanning. Je vindt de beschrijving hier: Kriya for the Instinctual Self en een link naar de muziek op Spotify

Doe van te voren een korte warming up van je ruggengraat (kat-koe) van 1 of 2 minuten. En vergeet niet je in te tunen op je hogere zelf met Ong Namo Guru Dev Namo (3 x). Je kunt na de ontspanning eindigen met de Sunshine Song of simpelweg 1 x een lange Sat Nam.

Waarom 40 dagen? In de Kundalini Yoga wordt gezegd dat je 40 dagen nodig hebt om oude patronen te doorbreken en nieuwe patronen aan te leren. De beste tijd om yoga te doen is in de ochtend voor 7 uur of s avonds tussen 5 en 7 (op een lege maag).

Als je mee doet: heel veel succes! Ik ben benieuwd naar je ervaringen

Reacties

juli, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X