Ontwikkel je intuïtie

intuitie 9De nieuwe lessenserie Kundalini Yoga (najaar 2019) heeft als thema “Ontwikkel je intuïtie”. Intuïtie is een vorm van innerlijk weten voorbij het logische denken en alles wat we denken te weten. Het is je vermogen het onzichtbare te zien en het onbekende (de toekomst) te kennen. Het zijn vaak spontane ingevingen iets te doen of te laten, zonder logische reden.

Belang van intuïtie

Je intuïtie is een beschermingsmechanisme. Het vertelt je wat het gevolg zal zijn van je actie.  Vrouwen hebben in aanleg een sterke intuïtie, nodig voor het moederschap – ter bescherming van hun kinderen. Voor iedereen is het belangrijk om in contact te zijn met zijn/haar intuïtie, om zichzelf te beschermen en flexibel te zijn: snel keuzes te kunnen maken en mee te bewegen met de veranderingen. Vaak worden we verlamd door onzekerheid/twijfels en blijven hangen in het denken: kan ik het wel/niet, moet ik het wel doen, is het waar of niet? Met al dat denken gaat je leven verloren, je leeft in het verleden en dat ondermijnt je geluk. Als je je intuïtie volgt wordt alles wat je doet authentiek, creatief, fris. Vertrouwen op je intuïtie maakt je vrij om jezelf te zijn. Het is je bestemming om in je leven uitdrukking te geven aan wie je werkelijk bent.

Yogi Bhajan: If you want intuition to open you automatically, learn the law of obedience. The law of obedience is that you obey to use your strength to accomplish what you are expected to accomplish—that is obedience to life. That is obedience to self. Obedience does not mean to obey another man. Obedience means you obey your own self, your own integrity, your own dignity, your own potential, your own reality—and then serve it, make it, nurture it, make it happy. Then love it, be proud of it, be happy about it, dance about it, laugh about it, be joyful about it, and then you will excel, you will be experienced, you will be specialist, you will be trusted, you will have established goodwill, you will be intuitive.

Intuïtie ontwikkelen

Iedereen heeft intuïtieve vermogens. Helaas luisteren we vaak niet naar de boodschappen van onze intuïtie. Ze raken ondergesneeuwd door het gekwetter van het ego of worden genegeerd omdat het ons niet uitkomt. Om beter gebruik te kunnen maken van je intuïtie is het nodig je meditatieve mind te ontwikkelen. Door meditatie maak je het onderbewuste schoon, onverwerkte ervaringen en emoties zijn daar opgeslagen. De mist trekt op en je kunt weer helder waarnemen. De meditatieve mind weet wie je bent, waar je bent, wat je moet doen, wanneer, hoe en waarom. Als je meditatieve mind sterk is wordt je niet geplaagd door vragen of twijfels – je bent stabiel en minder impulsief of reactief.

Kundalini Yoga lessenserie voor intuïtie

In de Kundalini Yoga hebben we verschillende technieken om je intuïtie te ontwikkelen oa. gericht op het bijbehorende energiecentrum – het zesde chakra (derde oog) en de hypofyse, de klier in de hersenen die verbonden is met dit chakra. Ook andere delen van de hersenen en het klierenstelsel zijn betrokken, oa. de voorhoofdskwab, hypothalamus en thalamus. We werken met ademtechnieken (pranayama), specifieke (mantra) meditaties en yogaoefeningen die ons helpen om dieper in meditatie te komen. Je leert technieken om te focussen op je Hogere Zelf, te luisteren naar de stem van je Ziel. Je ontwikkelt je bewustzijn zodat het beperkende ego (denken gebaseerd op angst) minder grip op je heeft. Dan hoor je niet alleen wat je intuïtie vertelt, je vertrouwt er ook op en je handelt ernaar.

Wil je kennismaken met Kundalini Yoga? Boek dan hier 3 kennismakingslessen of schrijf je in voor de hele lessenserie tot aan de kerstvakantie. Kijk voor de lestijden op het lesrooster. De lessen starten op 2 september 2019. Later instromen is mogelijk, je betaalt dan alleen de resterende lessen. Neem in dat geval contact op met Rinske Frederiks, tel 06 20787235 of mail naar info@kundaliniyogawageningen.nl

Reacties

april, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X