Transformatie

Het thema van de lessen in het nieuwe seizoen is Transformatie. De les van deze week is daarvan een voorproefje. We doen korte, relaxte kriya’s die je in de kerstvakantie thuis kan doen.  Keeping the body beautiful – een korte serie om je energie te laten doorstromen. Goed om regelmatig te doen om stagnatie van energie te voorkomen. Dat ontstaat door het vasthouden van spanning, door negatieve gedachten of emoties. En de Kriya Experience your Inner Beauty, die een ervaring geeft van eenheid met alles wat is. Mooi om mee te nemen de kerstdagen in :-).  De muziek kan je vinden op Spotify.

sg15-10761Transformatie. Er is één constante in het leven:  alles verandert continu. Leven is per definitie in beweging, het transformeert steeds in iets nieuws. Het is dus niet de vraag of je wil veranderen of niet, maar waar de verandering je naar toe zal voeren. Kundalini Yoga helpt je om wakker te worden, te breken met herhalende patronen die je geen goed doen en een zelf-bewust levenspad te volgen.

In deze tijd gaan veranderingen steeds sneller en moeten we onszelf richting geven. Bestaande instituties (kerk, familie, cultuur en samenleving) en zekerheden zijn weg gevallen. Dit schept voor veel mensen verwarring  of onzekerheid, door de veelheid aan keuzemogelijkheden en de druk van zelfverantwoordelijkheid. Het hoge levenstempo, prestatie eisen en de informatiedichtheid veroorzaken veel stress.  Bovendien worden wij mensen steeds gevoeliger.

Kundalini Yoga biedt perfecte technieken voor deze turbulente en onzekere tijden. Het helpt je om diep te ontspannen, emoties te voelen en los te laten en maakt je stemming lichter.  Je vergroot je energie, (mentale) kracht en incasseringsvermogen.  Bovendien brengt Kundalini Yoga je bij je Ware Zelf. Dat deel van jou dat helder, vredig en kalm is, niet beïnvloed door emoties en gedoe.  Je ervaringen in deze staat van zijn gaan de basis vormen voor je identiteit, eigen waarden, jouw innerlijke kompas.  Van daaruit kan je keuzes maken en nieuwe gewoontes ontwikkelen die jou dienen.

Aan bod komen:

Ontspanning: is de sleutel voor geluk. Plezier, kalmte en rust zijn de vruchten van diepe meditatie.

Ademhaling: helpt je om in het moment te zijn en brengt je thuis bij jezelf.

Vitaliteit:  energie, kracht en stevigheid.

Veerkracht, natuurlijke weerstand: een sterk zenuwstelsel en hormonale balans helpen om kalm en stabiel te blijven als we geconfronteerd worden met moeilijke situaties.

Balans van de chakra’s: bewust worden van de kwaliteiten en vakuilen van ieder energiecentrum.

Versterken van je persoonlijke energieveld (aura):  dit biedt bescherming, laat je licht stralen en laat kansen en voorspoed naar je toe komen.

Vernieuwen van je hersenen: creëer nieuwe neurologische verbindingen in de hersenen zodat je kan stoppen met automatische negatieve reacties.

Versterken van de meditatieve mind: vanuit de stilte, de leegte (shuniya) kan iets nieuws ontstaan.

Toegang krijgen tot je Ware zelf:  door het in balans brengen van de negatieve mind, het versterken van je navel punt (wilskracht),  emotionele schoonmaakbeurt en het opruimen van negatieve gewoonten uit je onderbewuste.

Identiteit:  als je je steeds meer identificeert met je Ware Zelf i.p.v. je ego zal je de uitdagingen de op je pad komen steeds meer gaan zien als kans om te groeien.

Ik verheug me op dit nieuwe yoga-avontuur! Wil je meedoen, kijk dan op het nieuwe lesrooster en geef je op voor de les van je keuze. Er is een nieuwe les op donderdag ochtend: Gentle Yoga met Paulien Borst. Voor wie wil genieten van Kundalini Yoga, maar in een minder intensieve les met meer aandacht voor aanpassingen. Kom kennismaken tijdens de Open dag van Yogacentrum Suniya (22 januari) of de gratis open les op 26 januari om 9.30 uur.

Fijne kersttijd gewenst: vrede, licht en liefde voor iedereen!

 

Reacties

juli, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X