Gentle Yoga

gentle-yoga2Juist als je beperkt bent in je beweging, omdat je een blessure hebt, ziek bent of ouder wordt, heb je baat bij yoga. Gentle Yoga leert je bewegen binnen je grenzen. En soms liggen die grenzen verrassend verder dan je dacht.

Gentle Yoga wordt gegeven vanuit de traditie van Kundalini Yoga. Dynamische en rustige oefeningen, ademhalingsoefeningen, klankheling (mantra’s) en meditatie maken onderdeel uit van de les. Gentle Yoga kenmerkt zich door een ander tempo. De oefeningen zijn rustiger, niet te lang en niet te zwaar. Gentle Yoga staat in het teken van persoonlijke aandacht en stapsgewijze opbouw.

Bij Gentle Yoga ligt de nadruk op het langzaam ruimte maken in het lichaam zodat de energie vrij kan stromen. Tegelijkertijd wordt kracht ontwikkeld. Speciale zorg is er voor fragiele gebieden van het lichaam als de nek, knieën, schouders, lage rug en enkels.
Gentle yoga stimuleert het zelf-helend vermogen, versterkt innerlijke kracht en immuunsysteem, verbetert de circulatie en ademhaling.

gentle-yogaGentle Yoga is geschikt voor iedereen. Ervaring met Yoga is niet nodig. De les is toegankelijk voor alle niveaus. De les is ook geschikt voor senioren. De docent geeft verschillende opties aan, waardoor voor iedereen de juiste houding gevonden wordt. Ook kun je gebruik maken van een stoel om houdingen te vergemakkelijken. De les wordt gegeven door Paulien Borst op donderdagochtend van 9.30 – 11.00 uur in Yogacentrum Suniya in Wageningen.

Over Paulien Borst (Namdhan Kaur)

Paulien Borst - yoga docentToen ik onbevangen mijn eerste ervaringen met Kundalini Yoga opdeed, werd voor mij de kracht en zuiverheid van deze vorm van yoga voelbaar. Kundalini Yoga werd een weg om het contact met mijn ziel te herstellen en mijn levensvreugde en levensenergie te hervinden. Het helpt me meer en meer te leven met mijn ziel aan het roer, mijn hart open, daadkrachtig vorm en richting gevend aan mijn leven.

Ik geef les met het enthousiasme en de gedrevenheid die ik voor de Kundalini Yoga voel. Ik geef les zoals ik in het leven sta: met toewijding en zorgvuldigheid, met eerbied en altijd op zoek naar zuiverheid, met humor en met mijn voeten op de grond.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Kennismaken met Kundalini Yoga?

Volg ons op Facebook!

FacebookFacebook

Meld je aan voor de nieuwsbrief

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Bewaren