Yoga voor ouderen

Door angst, zorg, spanning en verdriet spannen onbewust de spieren aan en veroorzaken blokkades in het lichaam. Door hiervan bewust te worden kan men met behulp van yogaoefeningen en ademhalingstechnieken deze spanningen weer loslaten.

In een les voor ouderen besteden we aandacht aan de ademhaling en het opheffen van lichamelijke blokkades. Dat doen we door middel van aan- en ontspannen van de spieren, houding correctie, concentratieoefeningen en ontspanning. De oefeningen zijn afwisselend en volgen elkaar in een geleidelijk en rustig tempo op zodat er ook tijd is om het effect van de bewegingen te voelen en te ervaren. Ieder werkt op zijn eigen niveau om door middel van inspanning een zo volledig mogelijke ontspanning te verkrijgen.

De lessen worden gegeven op donderdagochtend 11.15 tot 12.15 uur door Ansje de Pater in yogacentrum Suniya, Haagsteeg 4 in Wageningen. Wil je eens ervaren wat yoga met je doet? Boek dan via deze link 3 kennismakingslessen.

Over Ansje de Pater

Ik houd me al vanaf mijn veertiende bezig met yoga. In 1980 kwam ik in aanraking met Kundalini Yoga. Een dynamische vorm van yoga waardoor ik snel rustiger, sterker en veerkrachtiger werd en waardoor ik beter opgewassen was tegen dagelijkse spanningen. Onder de indruk van de krachtige uitwerking vertrok ik naar het internationale yogafestival in Frankrijk en ging daarna van start met de Kundalini lerarenopleiding in Amsterdam. Tevens volgde ik diverse workshops en meditatiecursussen met Yogi Bhadjan. Ik ben er best trots op dat ik nog les heb  gehad van de grote meester  “himself”.

Na mijn opleiding startte ik een eigen centrum voor Yoga en dans en heb ik lesgegeven in Amsterdam en Volendam. Toen ik verhuisde naar de Veluwe hebben mijn lessen zich verplaatst naar Bennekom, Ede, Renkum en Rhenen. Ik heb ruim 10 jaar lessen verzorgd voor verzorgingstehuizen en voor Stichting Welzijn Ouderen. Inmiddels heb ik al ruim 35 jaar leservaring.

Na een periode van ziekte en tegenslag wil ik mijn opgedane ervaringen in de Kundalini Yoga weer gaan delen. Meditatie en ademhaling vormen een belangrijk element in mijn lessen. Dit vergroot jouw gevoeligheid en brengt je in dieper contact met jezelf. Soms werken we hard in de lessen, waardoor je je levensenergie weer vrij (actief) maakt en geleidelijk in een helderder en meer ontspannen bewustzijn komt.

Je kunt contact met me opnemen als je vragen hebt of je wil aanmelden voor mijn lessen: a.pater51@kpnmail.nl


maart, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X