De reis naar je hart

reis naar je hartVanuit het stevige fundament dat we hebben gelegd met aardende lessen voor het eerste chakra, versterking van ons immuunsysteem en krachtcentrum (navelpunt/derde chakra) zijn we klaar om naar het hartcentrum te gaan. De afstand van navel naar hart wordt wel gezien als de langste reis die je kan maken. Van “ik” naar “wij”. Als je onderste chakra’s in balans hebt gebracht is er een gezonde ik-gerichtheid (ik mag er zijn, ik voel, ik heb behoefte aan, ik wil). Dan komt er in je ontwikkeling als (jong) mens vanzelf meer ruimte voor anderen. Je realiseert je dat je niet alleen bent, dat je verbonden bent met andere mensen. De kwaliteiten van het hart openen zich: vriendelijkheid, compassie, zelfliefde, dienstbaarheid, wijsheid, edelmoedigheid, succes, vervulling. Het hart is wat ons mens maakt.

Love is the ultimate state of human behavior where compassion prevails and kindness rules. Yogi Bhajan 7/7/87

We doen de komende weken specifieke yoga oefeningen en meditaties uit de Kundalini Yoga die je helpen je hart centrum te openen en in balans te brengen. We verkennen hoe we het  hart in een leidende positie kunnen brengen, met fysieke oefeningen en ondersteund door de adem. We onderzoeken verschillende kwaliteiten van de hart energie en doen we meditaties die deze aspecten helpen ontwikkelen.  Aan bod komen: het open hart, het ware hart, het wijze hart, het zachte hart, het lichte hart, het diamanten hart, het dappere hart, het vriendelijke hart, het vrijgevige hart, het heilige hart en het pure hart. Door meditatie creëren we een innerlijke vibratie, we geven vorm aan ons energieveld. Daarmee maken we ruimte voor mogelijkheden, er komen dingen naar ons toe die resoneren met deze hartvibratie.

“The process of growth through Kundalini Yoga is a natural unfolding of your own nature. The blocks to that growth are your attachments to the familiarity of the past, and your fear of the expanded Self. As you practice Kundalini Yoga you will grow. Like a snake you will need to shed old skins to be more of who you are.”

In de week van 1 april ging de les over het openen van hart centrum, met de Kriya to Open the Heart Center en de meditatie Open the lock of the Heart. De muziek kan je vinden op Spotify.

In de week van 8 april was het thema van de les Zelfliefde, met de One-Minute-Breath, de Kriya Essence of Self en de meditatie Creating Self-love. De muziek kan je vinden op Spotify.

Deze week staan je fysieke hart & longen centraal in de les. Ik schreef al eerder een blog over hoe je goed kan zorgen voor je hart en je longen. We doen de Aerobic Capacity and Efficiency Meditation, een ademoefening die heel veel vitaliteit brengt door een betere zuurstofafgifte door de longen aan het bloed. Daarna doen we een kriya voor het hart: Heart’s delight. En we sluiten af met een meditatie met de mantra Pavan Guru. Kijk voor de overige muziek op Spotify.

 

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X