Het Pure Hart

pure heart 2Vorige week ging de les over het Vriendelijke hart, over compassie. De neutraliteit van het vriendelijke hart wordt ook wel geweldloosheid genoemd. Vanuit het bewustzijn dat God (de Universele energie) in iedereen leeft ga je om met iedereen zoals met jezelf. “The other person is you” is een uitspraak van Yogi Bhajan, die me vaak helpt om een ander niet te veroordelen.  De ander is slechts een spiegel;  je kijkt naar de wereld door een gekleurde bril. We deden opnieuw de Exercises for the Heart Center. Met deze keer een meditatie om compassie en mededogen in jezelf wakker te maken. Kijk op Spotify voor de playlist

Deze week gaat de les over het Pure hart. In deze staat van zijn leef je je hoogste bestemming. Als je ontspannen bent sta je in contact met je innerlijke wijsheid. Spanning maakt vaak dat de donkere hartkwaliteiten de boventoon voeren: het droevige hart, het koude hart, het gebroken hart, het lege hart, etc. Deze zware hart “condities” ontnemen je vaak het zicht op het licht van je ziel.

We doen deze week oefeningen om je zelf schoon te maken, zodat jouw subtielere vibratie beter voelbaar wordt en je weer kunt verbinden met het licht van je ziel. Een ademoefening Naadi Cleansing voor het schoonmaken van je energiekanalen (nadi’s) waarmee je zelfs je karma kunt oplossen. De kriya Purifying the Self geeft je energie en helpt je lichaam en Mind te “reinigen”. In deze pure staat is het heerlijk de warmte van je hart te voelen in de Meditation to Open the Heart Center met de mantra Sat Kartar Kijk op Spotify voor een prachtige versie van deze mantra van Sat Purkh Kaur. Lees meer over de betekenis van deze mantra op de website Spirit Voyage.

Wil je deze prachtige hart energie delen met je partner? Dan is de workshop Two Bodies, One Soul misschien iets voor jou/jullie. Op 18 mei van 14-17 uur geef ik met Ramon een workshop met het thema “Open Up”, om het contact met je partner te verdiepen. Je bent van harte welkom, met of zonder yoga ervaring, ook op 29 juni voor de workshop over “Vertrouwen”.

 

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X