Positive Mind

vuurtoren positive mindVorige week heb je kennis kunnen maken met de negative mind, Deze week gaat de les over de positive mind, oftewel de projective mind. De negative mind komt als eerste op om je te waarschuwen voor gevaar en is goed in het inschatten van risico’s.  Als je even wacht met reageren komt vrij snel daarna de positive mind met de positieve kant van de zaak.

De positive mind ziet altijd kansen, wil vooruitgang, en is vol hoop en vertrouwen. Als dit aspect van je denken sterk is ontwikkeld heb je een goed gevoel voor humor, je bent vol vreugde en erop gericht dingen te realiseren. De positive mind is verbonden met het derde chakra en maakt je actiegericht, wilskrachtig, fysiek fit met een scherpe geest. De positive mind is dus van grote waarde als je in je leven te maken krijgt met tegenslag.

Als  de positive mind zwak is worden onverwerkte pijnlijke ervaringen uit je onderbewuste omhoog gehaald en opgeblazen, zodat je negativiteit versterkt wordt. Je navel centrum kan geblokkeerd zijn, wat leidt tot traagheid, overgewicht, depressie, een houding van alles opgeven of ongeorganiseerd zijn. Mogelijke fysieke symptomen: problemen met galblaas, lever, enkels/voeten, lage rug, ogen, hoofdpijn, allergie.

Als de positive mind te sterk is wil je de nadelen of lange termijn effecten niet zien. Zoals in een alcoholreclame waarin een beeld wordt getoond dat alcohol plezier geeft, zonder te vermelden dat alcohol de lever belast en mogelijk verslavend werkt. Je stort je blind in iets nieuws, zonder de risico’s te beoordelen. Bijvoorbeeld in een nieuwe relatie of baan.

Om de positive mind te versterken kan je oefeningen doen voor het navelpunt, zoals: sat kriya, vuurademhaling of stretchpose. Je kan ook werken met positieve affirmaties. De mantra Rake Rakhanhar is een goede mantra voor de positive mind. De mantra kalmeert een onrustige mind, geeft energie en helpt als je fysiek zwak bent of weinig geld. Het is een overwinningslied dat je opent voor leiding door een kracht die groter is dan jij. Het neemt obstakels weg die je ervan weerhouden je bestemming te vervullen.  Kijk op Spotify voor een paar mooie uitvoeringen van de mantra die je hoort in de les.

We doen in de les een oefenserie om de positive mind in balans te brengen en een meditatie die je hart en de gevoelens van je positieve zelf opent.

 

Bewaren

Reacties

maart, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X