Numerologie - nummer 2

dualiteitBen je geboren in februari of op de tweede of twintigste van de maand? Dan is het voor jou extra belangrijk om de negative mind in balans te brengen. Dit is het aspect van ons denken dat vooral de gevaren en bezwaren ziet in een situatie. De intentie van de negative mind is er bij te horen en veilig te zijn. Als de negative mind te sterk is durf je geen initiatieven te nemen door angst en twijfel. Lees meer hoe je de negative mind in balans kan brengen in de blog van vorige week.

De negative mind is de tweede van de “ten bodies”, de 10 aspecten van ons zijn waar we deze serie yogalessen aandacht aan geven. Bezien vanuit de tantrische numerologie staat nummer 2 voor afgescheidenheid (waar nummer 1 staat voor eenheid, de ziel). De energie van nummer 2 is als de ruimte tussen 2 objecten die een stukje uit elkaar staan. De objecten zijn verschillend en apart. Er is een aantrekkingskracht tussen de objecten, dit creëert beweging en emoties. Nummer 2 gaat over het verlangen naar eenheid, dat in ons allemaal aanwezig is als drijvende kracht. We proberen de leegte van het onvervulde verlangen vaak te vullen met iets van buitenaf. Zo ontstaan verslavingen – drugs, alcohol, eten, werk, shoppen, sex, relaties. Het verlangen naar eenheid is een drijfveer om contact te maken met onze ziel, dan ervaren we dat we één zijn met alles wat is.

Nummer 2 gaat ook over dualiteit, de tegenstellingen die horen bij het aardse bestaan. Na de dag komt de nacht, eb gaat over in vloed en donker kan niet bestaan zonder licht. Ook in jezelf kom je die polariteit tegen: naar binnen keren en naar buiten gaan met je aandacht, je mannelijke en vrouwelijke kant, rusten en actief zijn. Hoe ga je om met die uitersten? Mogen ze er allebei zijn? Beweeg je makkelijk heen en weer of zit je vast op een van beide polen? Balans vinden is een uitdaging die hoort bij nummer 2.

Nummer twee en de negative mind hebben ook een relatie met het tweede chakra, het Sacraal chakra. Dit energiecentrum bevindt zich tussen het schaambeen en de navel. Het is verbonden met onze emotionele identiteit, relaties, seksualiteit, voortplanting en emoties. Onbewust heeft dit chakra een grote invloed op ons. Het element water is verbonden met dit chakra; water staat o.a. voor beweging en emoties. De functie van het chakra is het afvoeren van water. Op fysiek niveau is er een verbinding met de blaas, nieren en met de geslachtsorganen en het heiligbeen.

We doen deze week een oefenserie voor de nieren en bijnieren. Als warming up doen we een aantal oefeningen voor het 2e chakra, die je ook los kunt doen: kat-koe en vlinder. We sluiten af met de meditatie Mastering the Negative mind.

Wil je een een kundalini yogales ervaren? Geef je dan op voor een proefles.

Reacties

maart, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X