Neutral Mind

neutral mind 2Na de negative en de positive mind staat deze week de neutral mind centraal in de yogales. De neutral mind is verbonden met het hartcentrum en staat voor balans, dienstbaarheid en compassie. Op basis van de voors en tegens van de positive en negative minds neemt de neutral mind een besluit vanuit een neutrale, compassievolle positie. Als je neutral mind sterk is gebeurt dit proces in minder dan 10 seconden (intuitief). Je neemt een beslissing die klopt met je ware levenspad. De neutral mind opent de poort naar je ware zelf, je ziel. Het laat alle gedachten zijn zonder je innerlijk licht te verstoren.

When you are in the state of the neutral mind, the soul is like a chandelier switched on over you. Communication of the soul is just that light; you are lit up by it.” Yogi Bhajan, July 29, 1981

Als je neutral mind zwak is verander je snel van mening, je vindt het moeilijk keuzes te maken, je blijft wikken en wegen of komt in een mentale oorlog terecht, in een rollercoaster van emoties. Je voelt je vaak slachtoffer van een situatie, in plaats van te zien dat alles wat je overkomt je iets goeds brengt. Je bent niet in staat informatie over wat er om je heen gebeurt te integreren en betekenis te geven en intuïtief te weten wat je volgende stap is.

Mediteren helpt je neutral mind te ontwikkelen en je intuïtie te versterken. Iedere vorm van meditatie werkt, vooral als je er een dagelijkse beoefening van maakt. Ook kan je yoga doen voor het hartcentrum, de mantra Guru Ram Das chanten en je belangeloos inzetten voor anderen.

We doen deze week een oefenserie die je voorbereidt op meditatie. Deze serie begint met een pranayama (ademoefening) die beide hersenhelften op elkaar afstemt en je in een meditatieve staat brengt: alternate nostril breathing. De serie eindigt met de Sat Kriya, deze krachtige oefening brengt de chakra’s en het klierenstelsel in balans. Dan ben je al halverwege op je weg naar meditatie. Beide kan je ook als zelfstandige oefening doen, bijvoorbeeld voor je gaat mediteren.

Na deze oefenserie doen we een meditatie voor het versterken van de neutral mind: de Shabd Kriya. Een meditatie die bij regelmatige beoefening geduld en compassie versterkt. Van deze meditatie wordt gezegd dat je er diep en ontspannen van slaapt en je zenuwen herstellen. Yogi Bhajan zei over deze meditatie:

There cannot be enough praise of this meditation and its growth-promoting effect on the personality. It gives radiance, and the radiance gives patience, which is the first condition of real love. In love you give without attention to all the mistakes of another as the sun gives light and warmth to all people.”

En we doen een celestial communication met de mantra Guru Ram Das. Je kan de muziek vinden op Spotify.

Ik wens je een hele fijne zomer/vakantie en zie je graag weer eind augustus! Vanaf 21 augustus beginnen de lessen weer. We gaan dan een lessenserie doen met het thema “Balans van de Chakra’s”. Een reis langs de 8 chakra’s om jezelf beter te leren kennen en balans te brengen in de levensgebieden die horen bij deze energiecentra in ons lichaam. Lees er hier meer over.

De lestijden zijn ongewijzigd. Als je alvast een plaats wil reserveren in de les van jouw keuze kan dat natuurlijk 🙂 op de website.

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X