Hartsverbinding

heart connectionHoor je jezelf vaak praten vanuit je hoofd, zonder (com)passie? Voel je je alleen, afgesloten, of heb je het gevoel dat je alleen aan de oppervlakte leeft?  Dan herken je misschien het verlangen om dieper contact te maken met jezelf en anderen. Hartsverbinding ontstaat als je communiceert vanuit je hart. Authentiek zijn, uitspreken wat er in je leeft. Dat voelt soms eng, kwetsbaar. Het kan een gewoonte zijn om in de “comfortzone” van je hoofd te blijven en je oordelen, meningen, algemeenheden te uiten. Het is de moeite waard om het risico te nemen! Je leven ziet er heel anders uit als je meer jezelf bent. Je leven voelt rijker, met meer diepgang en vervulling. Als je mensen en situaties met een open hart tegemoet treedt, zonder angst, verwachtingen of agenda, bloeien je relaties bloeien op en je maakt de mensen in je omgeving blij. Als zich een probleem voordoet kan je er met begrip en compassie (voor jezelf en de ander) over praten. Neem de tijd om dat te oefenen en er een nieuwe gewoonte van te maken.

Wat helpt is als je eerst bewust afstemming met je hart zoekt (van je hoofd naar je hart gaan), bijvoorbeeld door te ademen in je hart. Vervolgens vraag je jezelf af wat er echt aan de hand is, wat jij (of de ander) nodig hebt. Als je bent afgestemd op je hart kost dit maar weinig tijd, met gebruik van de wijsheid van je hart en je intuïtie. Tenslotte herinner je jezelf aan je commitment om trouw te zijn aan jezelf, jezelf te zijn. Als je spreekt vanuit liefde voor waarheid kan je niets overkomen.

We doen de Kriya Heart Connection. Met deze Kundalini Yoga kriya creëer je een diepe verbinding met je hart. Door emotionele schoonmaak, meditatie op het Zelf en door het navel centrum en het derde oog punt te verbinden met het hart centrum. Onderdeel van de kriya is een mantra meditatie met de mantra Guru Ram Das, voor compassie en dienstbaarheid. De muziek vind je op Spotify.

Als je hartsverbinding met je lief wil versterken ben je welkom om samen deel te nemen aan de workshop Two Bodies, One Soul op 29 juni van 14.00 – 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website.

Volgende week ben ik een week in Duitsland om mee te werken met de Kundalini Yoga Lerarenopleiding van Gurumarka. Je krijgt dan les van Annemarie. Het thema van de les is dan Hart & Ziel – met de gelijknamige kriya Hart & Soul

 

Reacties

april, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X