Laat je energie weer stromen

De les van deze week staat in het teken van de feestelijke opening van Yogacentrum Suniya. Ik geniet nog na van een geweldige dag. Er was zo veel belangstelling, een fijne sfeer en mooie ervaringen. Vertrouwde en veel nieuwe gezichten, jong en oud, verschillende nationaliteiten. In de ochtend meteen al veel mensen die kwamen voor de Celestial Communication en de kennismakingslessen van Esther en mij. De ruimte vulde zich met lekkere soepgeuren van Paulien en de prachtige klanken van de harp en viool. Na de lunch een invasie van kinderen die met hun moeder of oma deelnamen aan de speelse Familie yogales van Kika Kok. Daarna kwamen er weer nieuwe mensen voor het middagprogramma, met o.a. een ontspannend klankconcert van violist Wilco de Bruijn. Het is een wonder dat iedereen met 2 dezelfde schoenen naar huis is teruggekeerd, het was zo’n berg in het halletje….

open dag keeping the body beautifulopen dag soepWilco met de kinderen

 

 

 

 

 

Het geeft een dankbaar gevoel om les te mogen geven op zo’n mooie plek. Ik hoop dat ons centrum een oase van rust zal zijn, in deze tijd waarin het levenstempo hoog ligt. Een plek waar je met behulp van yoga en meditatie kunt vertragen, ontspannen en opladen. Om voorbij de drukte in je hoofd te komen en jezelf weer terug te vinden in de stilte.

De les van deze week heeft een feestelijk tintje en is zo samengesteld dat je er energie van krijgt en met een big smile het yogacentrum verlaat. We doen een pranayama (ademoefening) die je kan doen als je mentaal uitgeput bent: Build Your Own Power of Excellence. Zit met een rechte rug met geopende ogen en adem krachtig en snel. Tuit de lippen en adem in door de mond, zo veel mogelijk lucht inademen als je kan in 1 teug (1 seconde). Adem volledig uit door de neus. 3 tot 5 minuten. Eindig met een diepe inademing die je 10-15 sec vasthoudt. Adem uit, adem opnieuw diep in en hou de adem 5 sec. vast. (doe dit 2 keer). Tenslotte adem je nogmaals diep in en hou je de adem 25 sec. vast.

We doen ook een korte kriya: Keeping the body beautiful. Met deze oefeningen zorg je dat de energie weer vrij door je lichaam kan stromen, zodat (fysieke en mentale) ziekte geen kans krijgt. Yogi Bhajan zegt hierover: “People search for the experience of God, the experience of freedom, energy, and consciousness. If we would only purify ourselves, then God would be known to us and come to live in us. That infinite energy is the giver in every situation. We recognize it by cleaning, caring, and utilizing what we have already been given.”

Tenslotte doen we een of meer meditaties met mantra en beweging: Celestial Communication. Deze meditatievorm is heel geschikt voor mensen die moeilijk stil kunnen zitten. Kijk voor een voorbeeld naar het youtube filmpje van SaReSaSa met muziek van Nirinjan Kaur. Of  met de mantra I am the light of the Soul, I am Bountiful, I am Beautiful, I am Bliss, I am, Iam.

Als je thuis de oefeningen doet, begin dan met je af te stemmen op je ware zelf met de mantra Ong Namo Guru Dev Namo, onderaan deze blog kan je deze mantra horen.
De techniek van Kundalini Yoga is krachtig en precies. Verander niets aan de volgorde van de oefeningen en laat niets weg. Je kunt de tijden inkorten, doe dat proportioneel (bijv. alles de helft).

Wil je deze les meemaken? Geef je dan op voor een proefles. Kijk hier voor de lestijden.

Adi Mantra (Ong Namo Guru Dev Namo)

 

 

Reacties

juli, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X