Detox & destress
detoxHet is lente, tijd voor een innerlijke schoonmaak! In ons leven ontgiften we constant: via onze longen, nieren, lever, darmen, bloed en huid. We ontgiften niet alleen op fysiek niveau, ook op mentaal en emotioneel niveau. We verwerken voedsel, gedachten en allerlei vormen van energie. Als die stroom continue is zijn we steady en flexibel. Het probleem is dat we meer binnen krijgen dan dat we kunnen verwerken. We voelen ons zwaar door vertraagd metabolisme en door een laag oude restanten van emoties die over ons heen liggen. We kunnen ons systeem een handje helpen om dat ontgiften te versnellen en te verbeteren.

De ademoefening die we doen in de les van deze week is de Sitali Breath, met een reinigend en verkoelend effect, ook goed bij koorts.

De Detox oefenserie kan je hier vinden. Je hoort o.a. muziek van Mirabai Ceiba, Ant Na Siphatee

Ik begeleid in het voor- en najaar meerdere malen een reinigingsweek: de Groene week. In die week eet je alleen groene groente, fruit en peulvruchten. Aangevuld met wat zaden, noten en vetstoffen (olijfolie, ghee). En je drinkt 2 liter water. Je huid wordt er stralend schoon van, je voelt je licht en fit en raakt desgewenst een paar kilo kwijt. Het is een heel natuurlijke manier van eten en je kan er gewoon bij werken. Dit Ayurvedische reinigingsdieet is zo licht verteerbaar dat het spijsverteringssysteem toe komt aan de reiniging van het lichaam. De extra inname van chlorofyl (bladgroen) die in alle groene groente en fruit zit, helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. Als het lichaam afvalstoffen kwijt raakt verbetert je weerstand tegen ziekte en heb je meer energie.  Het groene dieet maakt je bloed alkalisch (minder gevoelig voor ontstekingen) en mensen met problemen aan de luchtwegen, reumatische klachten of chronische moeheid hebben er ook baat bij. Het is een goed manier om je eetpatroon te resetten en blijvend over te stappen op een gezondere manier van eten met minder suiker, koffie en vlees. Lees hier de ervaringen van eerdere deelnemers.

Als je mee wil doen met de Groene Detoxweek ben je welkom in de workshop op 12 april in Yogacentrum Suniya, of op 3 mei in de Ommuurde Tuin in Renkum. In de workshop krijg je uitleg over het dieet en eventuele detox-effecten, je raakt geïnspireerd om heerlijke groene gerechten te maken en je leert yoga oefeningen die de afvoer van afvalstoffen bevorderen. Tijdens de Groene week houden we per e-mail contact met elkaar om ervaringen uit te wisselen en je kan deelnemen aan een detox yogales. We sluiten de week samen af met een meditatie. Kosten: 65,- inclusief boek Groen & gezond met recepten en oefeningen. Kijk voor meer informatie en aanmelding op de site

Reacties

april, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X