Workshop de Groene week

 

Inschrijven voor de workshop Detox & destress met het groene dieet!

 

De Groene Week is een detox week waarin je met een groen dieet en yoga je lichaam reinigt. Je eet zeven dagen alleen maar groene groenten, peulvruchten en fruit. Deze manier van eten is heel licht verteerbaar; je spijsverteringssysteem wordt minimaal belast. Daardoor krijgt je lichaam de kans zich te ontdoen van afvalstoffen die in de organen en (vet)weefsels zijn opgeslagen. De extra inname van bladgroen (chlorofyl) maakt dat je meer zuurstof opneemt, waardoor je je fitter gaat voelen. Bovendien bindt chlorofyl afvalstoffen, zodat ze makkelijker je lichaam kunnen verlaten. Je voelt je lichter, energiek en je huid wordt stralend schoon. Het is een gezonde manier om zonder hongergevoel of calorieën tellen een paar kilo af te vallen. Mensen met problemen aan de luchtwegen, reumatische klachten of chronische moeheid hebben ook baat bij dit dieet. Lees hier Ervaringen van deelnemers

de groene weekDe workshop op 26 maart bereid je voor op de Groene Week die een week later start. Je krijgt uitleg over de opbouw van het Ayurvedische reinigingsdieet en hoe om te gaan met de eventuele detox-effecten. Je raakt geïnspireerd om heerlijke eenvoudige groene gerechten te gaan maken. We doen kundalini yoga oefeningen en helende meditaties die het effect van het dieet versterken. Je krijgt het boek “Groen en gezond” van Christine Michon, vol recepten en achtergrondinformatie. Na de workshop heb je een week de tijd om je voor te bereiden. Je bouwt het gebruik van koffie, suiker, alcohol en vlees af. Tijdens de Groene Week houden we per whatsapp contact om ervaringen te delen en elkaar te steunen. Deelnemers aan de workshop kunnen tijdens de Groene Week een detox yogales volgen. Aan het eind van de week sluiten we af met een meditatie & thee.

Yoga & meditatie

De yoga-oefeningen zorgen voor een volledige ademhaling, voor het bewust worden van het lichaam, voor een gezonde spijsvertering en goede bloedsomloop. Meditaties tijdens het groene dieet helpen het denken te ontspannen zodat er ruimte en lichtheid ontstaat. Meditatie schud je wakker, richt je aandacht op wie je bent. De meditaties zijn heel verschillend, van dynamisch tot stil. Het gebruik van mantra’s, helende klanken, die het lichaam een zachte klankmassage geven, werken ontspannend. Deze ontspanning is nodig om ons eten goed te laten verteren

Effect van het groene dieet

Het groene dieet is een opbouwend dieet. Het is een zogenaamd mono-dieet. Je kiest voor bepaalde voedingsmiddelen vanwege hun helende werking. Een mono-dieet is veiliger en gemakkelijker vol te houden dan een volledige vastenkuur en vaak nog effectiever ook. Het groene dieet kan gedaan worden om het lichaam alkalischer te maken (basisch), om overtollig gewicht kwijt te raken, om weer een schone huid te krijgen en om de lever te reinigen. Het dieet werkt ook ontslijmend. Bij het groene dieet moet voldoende water gedronken worden, ruim anderhalve liter per dag, om het ontgiftingsproces te ondersteunen. Ook het drinken van de Ayurvedische Yogi Tea hoort bij dit dieet.

Werking groene dieet

Het groene dieet kan 7 dagen of langer (40 dagen) gedaan worden. Als je het groene dieet doet eet je alleen groen voedsel. Dat kunnen salades zijn en soepen, gestoomde groenten, alfafa- en andere spruiten, groene olijven en mungbonen, aangevuld met vetstoffen (olie/ghee), zaden en noten.

Bij het dieet houden we rekening met ons spijsverteringsritme. Het lichaam heeft in een etmaal 8 uur nodig om het voedsel op te nemen, 8 uur om het te verteren en het heeft 8 uur nodig om de reststoffen kwijt te raken. De beste tijd om te eten is tussen 12 uur ‘s middags en 8 uur ‘s avonds. De hoeveelheid voedsel die gegeten wordt zal van persoon tot persoon verschillen. Er hoeven geen calorieën te worden geteld.

De workshop is voor iedereen toegankelijk en je hoeft er geen yoga ervaring voor te hebben. Voor de yoga is het prettig om kleding te dragen waarin je makkelijk kunt bewegen. Neem een flesje water en een handdoek voor op het matje mee.

Neem contact op voor andere data en mogelijkheden: info@kundaliniyogawageningen.nl

Bewaren

Bewaren

maart, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X