Start nieuwe lessenserie najaar 2021

Het thema van de nieuwe lessenserie tot aan de kerstvakantie is Be-YOU-tiful. De lessen hebben tot doel je steeds weer te laten herinneren wie je ten diepste bent, je essentie. Jezelf tot bloei te laten komen en jouw unieke kwaliteiten meer en meer tot uitdrukking te brengen in je leven.

We gebruiken de technieken van Kundalini Yoga als hulpmiddel bij zelf-evaluatie, zelf-acceptatie en zelf-projectie. Ze helpen je om je volledige potentieel als mens te ontwikkelen. We leven namelijk vaak maar een beperkt deel van onszelf. We hebben geleerd om ons aan te passen, te voldoen aan verwachtingen. We hebben een bepaalde rol en strategie ontwikkeld om te overleven en erbij te horen. Gewoontes gevormd die gemakkelijk zijn, maar ook een beperking kunnen zijn. Onder druk of als je ouder wordt ga je vaak de prijs betalen voor het leven in deze comfortzone: fysieke klachten, neerslachtige stemming, minder energie of zingevingsvragen.

In de yogalessen leer je jouw (beperkende) mentale, fysieke en emotionele patronen herkennen. Wat weerhoud je ervan een gezond, gelukkig en bewust leven te leiden? De oefeningen zijn soms uitdagend, confronteren je, zodat je op zoek gaat naar je innerlijke kracht. Ze dienen om blokkades of spanning op te laten lossen zodat de energie weer vrij kan stromen. En bieden een oefenmogelijkheid om jezelf te accepteren (met je beperkingen) én tegelijkertijd meer ruimte te maken voor jezelf, om te zijn wie je bent.

De oefeningen en meditaties maken je levenskracht (kundalini energie) wakker, het voertuig voor de verandering in je bewustzijn. Je leert je binnenwereld te beïnvloeden, jezelf bewust te richten op innerlijke vrede en positiviteit. Dit werkt door in je communicatie, die subtieler en effectiever wordt. De yoga werkt ook op je hormoonhuishouding (bio-chemie) en daarmee op je innerlijke balans, een voorwaarde om je ware zelf te kunnen voelen. Stap voor stap creëer je een stevig fundament om je essentie te manifesteren, authentiek te leven. Geluk en vervulling komen van binnenuit, door het ervaren en tot uitdrukking brengen van wie je werkelijk bent, i.p.v. vanuit de omstandigheden.

Ik kijk er naar uit deze reis te maken met jullie!  Kijk hier voor de lestijden. Schrijf je hier in voor de nieuwe lessenserie tot aan de kerstvakantie of boek 3 kennismakingslessen om te ervaren wat Kundalini Yoga met je doet.

Nieuw is dat ik een gevorderden les aanbied op vrijdagochtend 9.00 – 10.30 uur. In deze les maak ik ruimte voor langere meditaties / intensievere yoga beoefening. Het is niet nodig om sterk, lenig of heel ervaren te zijn. Het gaat meer om de intentie: diving deep, flying high!

In het najaar geef ik iedere maand een Gongbad, de eerste is op 3 september – kijk hier voor meer informatie en reservering.

Tom Erics (Avtar Chander Singh) begeleidt eens per maand op zondag een kundalini mantra avond. De eerste is op 29 augustus, 19:30 – 21:00 uur. Kijk hier voor meer info en reservering. 

Reacties

april, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X