Adem in, adem uitademIn deze tijd leven we in een hoge versnelling. De snelheid waarmee we informatie tot ons krijgen en moeten verwerken lijkt continu toe te nemen. Hoe houden we dit vol zonder de stress af te reageren op anderen? Bewuste ademhaling helpt om emoties in balans te brengen.

Als je neigt naar stoom afblazen door uit te razen, verkies je dit wellicht boven het oppotten van je frustratie. Het geeft misschien even een goed gevoel, maar op lange termijn richt het schade aan bij jezelf en anderen. Als je gaat zien wat het effect is op de mensen om je heen wil je leren je reacties te beheersen. In plaats van te ontploffen bij ieder klein voorval kan je leren meer met de stroom van het leven mee te gaan. Neem waar hoe het leven door je heen gaat, in plaats van de controle te willen houden.

Wat daarbij kan helpen is je bewust te worden van je ademhaling. Laat je ademhaling langzamer worden en adem dieper, daarmee beïnvloed je de emotionele staat van zijn. In de kundalini yoga hebben we diverse ademechnieken die je helpen om te gaan met de uitdagingen van deze tijd. In plaats van in paniek te raken kan je de vuurademhaling doen, zodat je je (levens)kracht ervaart. In plaats van in een depressie weg te zakken kan je de one minute breath doen, waarmee je je energieveld versterkt en jezelf uit de lethargie bevrijdt. In plaats van blijven hangen in woede en frustratie kan je kalm worden met de Meditation for a Calm Heart. In deze meditatie ervaar je de diepe stilte van het hart centrum. Een stilte die je helpt om de relatie met jezelf en anderen in een helder perspectief te zien. Een goede meditatie om te onthouden voor het geval je in het dagelijks leven in een achtbaan van emoties terechtkomt. Beoefen deze meditatie 3 minuten per dag en zie wat er verandert in je houding, aanpak en je mentale flexibiliteit. Neem beslissingen vanuit deze stille plek en het heldere bewustzijn van je intuïtie. Breng je leven in balans met bewuste ademhaling.
Naast de bovenstaande ademhalingstechnieken en meditatie doen we deze week de Kriya Getting the Body out of Distress. Hiermee breng je de energie in je lichaam systematisch in beweging. Als de energie vrij kan stromen door het lichaam voorkom je dat het slechter gaat functioneren.

Volgende week is het meivakantie, van 5 t/m 10 mei. Op 4 mei geef ik gewoon les om 9.30 uur, 19.00 uur en om 20.30 uur. Om 19 uur doen we de volle maan meditatie, rekening houdend met de Dodenherdenking (aanmelden via de site).

Reacties

juni, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X