Yoga voor Moed

moedIn vervolg op de les van vorige week over zelf liefde gaan we verder met het thema “moed”. De ultieme daad van zelf liefde is jezelf accepteren zoals je bent. Juist op de momenten dat je net iets stoms hebt gedaan of voor de zoveelste keer wordt geconfronteerd met een mindere eigenschap. Jezelf durven zijn, je niet aanpassen, gaan staan voor jouw waarheid, je uitspreken. Daar is moed voor nodig. Als je van jezelf houdt gun je jezelf een gelukkig leven, een betekenisvol bestaan met vervullend werk en een liefdevolle relatie. Er is moed voor nodig om uit de routine te stappen en een leven te creëren waarin jij tot je recht komt. De moed om pijnlijke dingen onder ogen te zien, keuzes te maken en in actie te komen als dat nodig is. Moed is de angst voelen en toch je hart volgen.

“It’s not life that matters, it is the courage you bring to it” Yogi Bhajan

Moed heeft alles te maken met het derde chakra. Dit energiecentrum staat voor persoonlijke kracht, actiegerichtheid, doorzettingsvermogen, identiteit en het spijsverteringsvuur.  Als dit chakra in balans is ben je in staat om voor jezelf op te komen. Je hebt een sterk zelfgevoel en de moed om uit te spreken wat er in je hart leeft. Je durft de juiste keuzes te maken en je hart te volgen. Genoeg reden om deze week het navelpunt te versterken.

“Het navelpunt is het begin van alle yoga” staat in oude geschriften. Het is jouw krachtcentrum, het middelpunt van je lichaam en zenuwrijk. Hierin bevinden zich de beginpunten van alle 72.000 nadi’s (de energiekanalen), waarvan 72 van groot belang zijn. Het is een etherisch centrum, niet fysiek waar te nemen. Je kunt het lokaliseren tussen je navel en je onderste rugwervel, maar het kan per persoon verschillen waar de precieze locatie is.

We doen een oefenserie voor het navelpunt, mijn favoriet: de Nabhi Kriya. Je hoort een mantra die helpt om angst te overwinnen: Chattr Chakkr Vartee. Voor balans eindigen we met een meditatie voor het hart: de meditation for projection and protection from the heart. De muziek kan je vinden op Spotify.

Van 27 februari t/m 5 maart is er geen les i.v.m. de voorjaarsvakantie. Wel een mooi concert met kristallen klankschalen en stem van Viola Bennink en Elsbeth Snijdoodt op 24 februari vanaf 19.30 uur. Aanmelden graag via elsbeth@angelsbeth.love of kijk voor meer informatie op het facebook-event.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties

juni, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

Bewaren

X