Volle maan

volle maan 3Vandaag is het volle maan, in het teken Steenbok. Misschien ben je emotioneler of slaap je onrustig als het volle maan is. De maanstanden hebben een grote invloed op ons, bewust of onbewust. Niet alleen op de dag zelf maar ook een paar dagen ervoor en erna. Met volle maan is er meer licht en daardoor ook meer bewustzijn. Een goede tijd voor heling en het loslaten van dingen die je niet meer dienen.

De volle maan in Steenbok werkt op de drievoudige verwarmer meridiaan. De meridiaan begint aan het uiteinde van de ringvinger en loopt via de achterzijde van de arm naar de schouder, omhoog naar de nek, over de bovenkant van het oor tot de buitenkant van het oog. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde is deze meridiaan is een yangmeridiaan en behoort tot het element vuur.

Deze meridiaan  beheerst de prana (levenskracht) en verdeling van de energie in 3 gebieden: de borst (ademaling), buikholte (spijsvertering) en het bekkengebied (eliminatie en voortplanting).  Deze meridiaan bepaalt dus hoe goed je voedsel en zuurstof kunt combineren om zo energie en warmte te produceren en los te laten wat niet bruikbaar is. Deze meridiaan regelt ook het evenwichtorgaan en beheerst de lichaamstemperatuur  in relatie tot de omgevingstemperatuur. Kunnen we wel wat steun in gebruiken deze week!

Als deze meridiaan uit balans is kan je dat o.a. merken aan dat je levenskracht (prana) zwak is en dat je weinig energie hebt. Spijsverteringsproblemen en veel slijm kunnen ook een indicatie zijn.

Tips:  dagelijks een koude douche nemen zorgt ervoor dat het klierenstelsel goed functioneert.  Eet gezond en in een rustige omgeving. Kijk voor meer tips (van mijn leraar Gurumarka) voor het benutten van de volle maan energie voor heling op zijn website.

Steenbok beïnvloedt het klierenstelsel.  De klieren zijn de beschermers van je gezondheid en geestelijke stabiliteit.  Ze maken hormonen aan, zoals serotonine, cortisol, adrenaline en insuline.  Deze kleine organen spelen een rol bij een groot aantal lichaamsfuncties, o.a.: slaap-waak ritme, honger, lichaamstemperatuur, bloeddruk, stofwisseling,  groei, voortplanting.  Ze bepalen de chemische samenstelling van ons bloed en die heeft invloed op onze persoonlijkheid.

In de les van deze week doen we een kriya voor balans van het klierenstelsel

Omdat dit de laatste les is voor de vakantie heb ik nog een korte oefenserie uitgezocht om thuis te doen in de komende weken: Kriya to See the Inner Beauty. Met de mantra Humee Hum Tumee Tum, Wahe Guru. I am Thine in Mine Myself, Wahe Guru. Een mantra om je verbonden te voelen met jezelf en met de mensen om je heen. Luister en zing mee met de uitvoering van Mirbai Ceiba op Spotify.

Ik ga na deze week op vakantie 🙂 en start op 2 september weer met de yogalessen. Wil je de yoga niet missen? Silvia Jansen geeft 4 zomerlessen op 22 + 29 juli en 19 + 26 augustus, van 20 uur tot 21.30 uur. Opgave bij Silvia: jansen.sil@gmail.com

Op 28 juli en 25 augustus is er vanaf 19.30 uur weer een kundalini mantra avond, begeleiding door Tom Erics (Avtar Chander Singh).

 

Reacties

april, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X