Verrijk je Mind

the mind2Yogi Bhajan presenteert in zijn boek over de Mind een model om je mentale patronen beter te leren kennen. De verschillende Aspecten (archetypische persoonlijkheden) en bijbehorende projecties uit dit model zijn in de lessen van de afgelopen maanden voorbijgekomen. Ook geeft hij aanwijzingen hoe je de Mind kan trainen, zodat die je ondersteunt om je ware essentie te leven. Zo raadt hij je aan je Mind te verrijken. Daarmee bedoelt hij o.a. dat je alle Aspecten van de Mind probeert te ontwikkelen en verfijnen in jezelf. Vaak identificeren we ons met een persoonlijkheidstype: de Producer, Strategist, Manager, Protector, etc. Daarmee beperk je jezelf. Als je ook de andere archetypes ontwikkelt kan je effectief reageren in verschillende situaties.

 

Het verrijken van je Mind kan je doen met behulp van yoga en meditaties. De beste tijd daarvoor is tussen 4 en 8 uur ’s ochtends en tussen 4 en 8 uur ’s avond. In deze tijdsframes is de stand van de zon t.o.v. de aarde zodanig dat er een verandering in de energie plaatsvindt, die ons bioritme, mentale projectie en prestaties beïnvloed. We hebben aan het eind van de middag vaak een dip, raken makkelijk geïrriteerd en zoeken naar een stimulerend middel (koffie, snoepen, sex, alcohol, drugs). Juist op dat moment van de dag is het goed om de Mind te trainen, te verfijnen en te richten op het positieve. Je verbinding met je ziel te versterken en je te herinneren hoe je wil leven. Je bewust te worden van je oneindigheid, dat je een bent met alles wat is. Yogi Bhajan zegt:

Become vast and remember that you are part of this entire cosmos. It is a cosmos that should be served by you and the legacy of your wisdom, love, affection, sweetness, kindness and your compassion and caring. Train your mind to relate to your totality and to act without fear.

We doen deze week de Kriya Reaching to your Mental Richness and Spiritual Strength, met diverse oefeningen om je state of Mind te beïnvloeden. Bijvoorbeeld als je aan het piekeren bent, down of moe bent. Als warming up doen we een korte serie die je in de vakantie kunt doen als je de ochtend goed wil beginnen: de 15 minute morning set. Tenslotte doen we de Meditation to Enrich the Mind.

Volgende week is de laatste les voor de vakantie. We starten weer op 22 augustus. Je kunt je al inschrijven voor het nieuwe seizoen om een plaats te reserveren in een groep naar keuze. Er is een verandering in de lestijden op woensdag: de lessen starten om 19.00 uur en 20.30 uur, net als op maandag. Nieuw is de Mannenyoga les op donderdag om 20.30 uur, met Ramón Eikenaar.

Reacties

juni, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X