Vakantie & vrijheid

vrijheidBijna vakantie! Ik kijk er erg naar uit, na een drukke eerste helft van 2015. Heerlijk om te gaan kamperen met mijn kinderen op Ecolonie in Frankrijk en daarna naar het Europese Kundalini Yoga Festival te gaan. Lekker om uit de routine stappen, meer tijd voor elkaar, buiten leven, inspiratie opdoen en helemaal opladen.

Deze week staat de les in het teken van Vakantie, met yogatips voor op de camping. Voor als je 6 weken zonder yoga te lang vindt. We doen de 8 segment breath, een ademoefening waarmee je het laatste beetje werkstress kunt laten oplossen en die je energie geeft om leuke dingen te gaan doen. Zit goed rechtop, maak ruimte voor de adem. Inademing is in 8 gelijke delen, uitademing in 1 krachtige vloeiende stroom. Na 11 minuten eindig je met een diepe inademing, 5-10 seconden vasthouden en dan uitademen. Dit herhaal je 2 keer maar dan 15-20 seconden de adem vasthouden, waarbij je met je schouders rolt. De laatste keer rol je zo snel mogelijk met je schouders.

Vervolgens doen we de Short & Sweet Kriya to Get your Energy Moving, heel geschikt om ’s ochtend of ’s avonds te doen tijdens je vakantie. Voor als je merkt dat je weer meer vast komt te zitten (fysiek of anderszins). En goed voor je rug, voor het geval het slapen op de grond je begint op te breken.

Een van de fijnste dingen van de vakantie vind ik het gevoel van vrijheid: alle verplichtingen vallen weg en je kunt doen waar je zin in hebt. Eigenlijk zijn we altijd al vrij, de beperkingen die we onszelf opleggen zitten vooral in ons hoofd. Bewust of onbewust vinden we dat we van alles moeten, waarom eigenlijk en van wie? Gewoontes en vaste patronen zijn veilig en makkelijk. De negative mind houdt ons graag binnen de grenzen. Wat zou er gebeuren als je meer vrijheid zou nemen? Om datgene te doen in je leven wat je werkelijk wil, wat belangrijk voor je is. Een andere richting inslaan in je werk, zodat je jouw passie en kwaliteiten kunt uitleven. Uit een relatie stappen die meer dood dan levend is. Of een langgekoesterde droom in vervulling laten gaan. Wat zou jij doen als je vrij was? Een mooie vraag voor op de camping.

We sluiten de les af met een meditatie die je kan bevrijden van vaste patronen: de Liberation Kiya (met tips voor uitdagende armposities). Regelmatige beoefening brengt vernieuwing in je leven: meer geluk, betere gezondheid, meer vorspoed. In de toelichting staan tips om uitdagende armposities (zoals je die vaker tegenkomt in KY) beter te kunnen volhouden. Voor een transformerende practice in je vakantie: bouw de meditatie op tot 9 minuten en doe ‘m 40 dagen achtereen. Kijk wat er gebeurt in je leven.

Ik wens je een hele fijne vakantie!

De lessen starten weer op 24 augustus. Je kunt via de website al een plaats reserveren in de les van jouw keuze. Vanaf 17 september start er een nieuwe les van Paulien Borst op donderdagavond om 20.00 uur, in plaats van haar donderdagochtend les. Na de vakantie starten er in yogacentrum Suniya ook yogalessen voor kinderen en een cursus Mindfullness & heartfullness voor kinderen. Kijk op het lesrooster van Yogacntrum Suniya voor lestijden. Op 13 september tijdens de Open dag van Yogacentrum Suniya zijn er introlessen voor de kinderen.

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X