The Mind

Het thema van de lessen tot aan de zomervakantie is The Mind. Wat is de Mind, behalve een uitgebreid mechanisme dat gedachten en indrukken verwerkt? the mind 7De Mind is zo krachtig. Yogi Bhajan zei over de Mind: if you conquer the Mind you conquer the world.

De Mind is constant in beweging. Als je de Mind niet in goede banen leidt gaan de gedachten alle kanten op. Het kost moeite om de emotionele spelletjes en mentale intriges van de Mind te stoppen. Als je gelukkig wil zijn moet je leren je Mind af te stemmen en te gebruiken op de frequentie van de ziel.

In de komende yogalessen zullen we de Mind onderzoeken: de structuur, functies, mogelijkheden en projecties van de Mind en wat je kan doen om de Mind te sturen, te ontwikkelen en te gebruiken. Je krijgt de kans je Mind beter te begrijpen en te trainen, zodat het je vriend wordt en niet je probleem. Je leert technieken waarmee je mentale vaardigheden en sensitiviteit kunt vergroten. Praktisch toepasbaar bij je manier van denken en keuzes maken, je waarden, relaties en het creëren van balans in je leven. Zodat je het beste van jezelf kunt leven.

Onderwerpen die aan bod komen in de lessen:

  • De eigenschappen van de Mind en de noodzaak van meditatie.
  • Hoe ontstaan gedachten en hoe worden ze verwerkt.
  • Onze keuze in de kwaliteit / niveau van leven.
  • De invloed van de elementen waar we uit bestaan: lucht, ether, water, vuur, aarde.
  • De kwaliteiten van de Mind, hoe ze worden onthuld in onze gewoonten en projecties.
  • Hoe creëren we drama’s en problemen door verwarring van de normale functies van de Negative, Positive, and Neutral Minds.
  • Hoe blazen we onszelf op en hoe laten we onszelf leeglopen.
  • Bewust de scheppende kracht van je woorden inzetten: verbindend communiceren.
  • Hoe kan je de Mind verrijken.
  • Hoe om te gaan met emotionele patronen.

We zullen werken vanuit een model van de Mind dat ons helpt om de aard, concepten en structuur van de Mind te leren herkennen in onszelf. Hierin kan je terugvinden hoe iedere functie van de Mind tot stand komt, onderverdeeld in negen aspecten, 27 projecties en 81 facetten. We doen meditaties om deze aspecten te versterken of verfijnen, zodat ze allemaal tot je beschikking komen. Andere meditaties hebben tot doel de projecties in balans te brengen. Gaandeweg kom je er achter welke onderdelen het best aansluiten bij waar jij nu zit. Je kunt de betreffende meditatie dan gebruiken om deze functie van de Mind te ontwikkelen, in balans te brengen of te verfijnen.

Naast meditaties zullen we natuurlijk veel yoga doen, om ons te bevrijden van blokkades. Daarbij is er dit seizoen veel aandacht voor het uitvoeren van de oefeningen vanuit ontspanning en gevoeligheid. Ook als je oefeningen uitdagend zijn!

Ik hoop je weer te zien in de lessen en ontvang graag je inschrijving via de website als je dat nog niet hebt gedaan. Wacht niet te lang, want sommige lessen zijn bijna vol.

 

Reacties

juni, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X