Stress & Levenskracht

Spannend om naar buiten te komen met mijn nieuwe website! Met grote dank aan Kitty de Graaf voor de vormgeving van het logo en de website, Ralf van de Sand voor het ontwerp van de site en Andrea Gulickx voor de prachtige foto!

Ik hoop dat je geniet van de kerstvakantie (met sneeuw!). Nog een week en dan gaan de yogalessen weer beginnen. Het thema voor het nieuwe yogaseizoen is Stress & Levenskracht. Nu je bent uitgerust merk je waarschijnlijk een verschil met je normale staat van zijn, als je in de hoogste versnelling door je leven raast.

Langdurige stress tast je lichaamssystemen aan, waardoor je vatbaar wordt voor ziekte en andere fysieke ongemakken. De interesse voor yoga en meditatie is in de 21e eeuw enorm toegenomen omdat mensen meer dan ooit manieren nodig hebben om te ontspannen, innerlijke rust te vinden en zich (fysiek) lekker te voelen. De gemiddelde mens staat tegenwoordig in 1 week bloot aan net zoveel informatie als onze over-over-over-grootouders in hun hele leven. Heen en weer geslingerd tussen smartphone, internet, TV, radio en advertenties worden we non-stop overladen door informatie. Zonder bufferzone voor de mind raken we door dit 24/7 bombardement mentaal overspoeld door de data die ons vaak emotioneel manipuleert. Dit noemen we stress. Yoga en meditatie helpt om deze bufferzone voor de mind te creëren. Daarnaast zorgt het voor de beweging die we zo nodig hebben met onze zittende levensstijl. Kundalini Yoga maakt je lichaam sterk en soepel, zorgt voor een goede afvoer van afvalstoffen en brengt je klieren- en zenuwstelsel in balans. Zelfs als je maar 1 uur yoga per week doet zal je merken dat je fYogacentrum Suniyaysiek en mentaal beter in staat ben de uitdagingen van deze tijd aan te gaan.

Dit seizoen zullen we oefenseries en meditaties doen die helpen te ontspannen en onze levenskracht versterken, waardoor we beter om kunnen gaan met stress. Als we krachtig zijn hebben we de energie en het bewustzijn om het beste van onszelf te geven, onze doelen te bereiken en te genieten van het leven.

Kijk hier voor de nieuwe lestijden en om je in te schrijven voor de lessen van de komende periode. In de agenda vind je het aanbod van de workshops en andere activiteiten. Onze mooie nieuwe ruimte werkt heel inspirerend voor me, het bruist van de ideeën! Als Kundalini Yoga nieuw voor je is ben je welkom voor een proefles of deelname aan de open lessen in de week van 12 t/m 18 januari. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten in ons nieuwe Yogacentrum Suniya in Wageningen!

Reacties

juni, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X