Versterk je spijsverteringsvuur met Kundalini Yoga


spijsverteringssysteem

spijsverteringssysteem

De eerstvolgende volle maan, op donderdag  5 maart, werkt op de dunne darm meridiaan. De functie van deze meridiaan (en van de dunne darm) is onderscheid maken tussen wat puur is en wat niet, op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. De dunne darm is verbonden met het element vuur, het vuur van transformatie. Het spijsverteringsvuur verandert eten in voedingsstoffen die door de darmwand heen opgenomen worden in het bloed. Afvalstoffen verlaten via de dikke darm het lichaam.
Als deze meridiaan uit balans is kan je dat o.a. merken aan problemen met het verteren van voedsel. De sleutel om balans te vinden is eenvoudig te leven: eet en leef simpel en puur. Gebruik dagelijks Psyllium en chlorophyll  voor schone darmen en een goede darmwerking. Kijk voor meer tips (van mijn leraar Gurumarka) voor het benutten van de volle maan energie voor heling op https://www.dropbox.com/s/7of8v53iwws2awy/moon%20virgo.pdf…

Emotionele thema´s verbonden met de dunne darm: controle issues, angst, emotionele onderbuik reacties, obsessies. Behoefte aan controle komt voort uit de angst dat dingen niet op jouw manier gaan. Een goede vraag om bij stil te staan: wat blokkeert je mee te gaan in de stroom van het leven en te vertrouwen dat het Universum het goed met je voor heeft?

In de les van deze week hoor je mantra’s die je helpen om controle los te laten, o.a

We doen de Nabhi Kriya, een oefenserie voor het navelpunt, om ons (spijsverterings)vuurtje op te stoken. Daarmee versterk je ook je derde chakra kwaliteiten: moed, doorzettingsvermogen, persoonlijke kracht, actiegerichtheid, focus.

En we sluiten af met de Medical meditation for the Third Chakra.

Reacties

juli, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X