Soul Body

soulDe komende lessen zijn gewijd aan het versterken van de verbinding met je Ware Zelf. Vaak is onze identiteit gebaseerd op de rol die we spelen in de maatschappij en de persoonlijkheid die we hebben gevormd.  Dat is de verzameling van gewoontepatronen op fysiek, emotioneel en mentaal niveau, die je helpen om te “overleven”. Heel handig in het dagelijks leven, maar ook een beperking. Soms is er iets anders nodig dan onze standaard reactie. Of we krijgen last van de  gevolgen op langere termijn voor onze gezondheid, levenslust  of relaties. Gelukkig zijn  we meer dan onze gewoontepatronen: we zijn een spiritueel wezen met een aardse ervaring.

In de Kundalini Yoga traditie gaat men ervan uit dat je niet 1 lichaam hebt maar 10, waarvan elk lichaam een bepaald aspect van ons menselijk zijn representeert. Het eerste lichaam is de Soul Body, je innerlijke zelf. De innerlijke stem die je het pad naar je ware bestemming wijst en in harmonie is met alles wat leeft.  Gek dat zo iets wezenlijks zo’n klein stemmetje heeft in vergelijking met het geschreeuw van het ego. Vanuit yogisch perspectief is je ziel de reden dat je op aarde bent. De ziel wil op aarde een bepaalde ervaring opdoen, lessen leren. Er wordt wel gezegd dat er 8,4 miljoen incarnaties nodig zijn voor je als mens incarneert. Dus je bent al heel wat keren op aarde geweest, in verschillende hoedanigheden. Op het moment dat je sterft wordt je lichaam 21 gram lichter, zo wordt gezegd. Je ziel vertrekt dan omgeven door het 9e lichaam, de ‘Subtle Body’ (het subtiele lichaam). Deze twee lichamen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het subtiele lichaam bevat enorm veel  universele wijsheid en kennis. Bovendien slaat het al je woorden, daden en acties op die je tijdens dit leven onderneemt en draagt dit met zich mee naar een volgend leven.

Het thema van de Soul Body is hart versus hoofd. Durf je je harte te volgen, te luisteren naar je innerlijke stem? Of maak je keuzes op basis van logische afwegingen, zodat je ego controle kan houden.  Als je hart en hoofd in balans brengt zal je leven je meer vervulling geven; meer in lijn zijn met je bestemming.

We doen deze week yoga om je Soul Body te versterken. Als je Soul Body sterk  is sta jij in je kracht, ben je creatief, vol passie en je hebt een gevoel van richting/bestemming. Je bent intuïtief, stabiel en hebt compassie. Als je Soul Body niet sterk is vind je het lastig om echt in contact te komen met je passie. Je hebt last van “ja maars” en “wat als” en je hebt de neiging de  signalen van je lichaam en intuïtie te negeren. De  Soul Body heeft een connectie met het eerste chakra. Een fysiek kenmerk van zwakte van dit lichaam is constipatie. Wat je kan doen om je Soul Body te versterken:

  • Oefeningen voor het eerste chakra en het stimuleren van de eliminatie.
  • Ook het luisteren naar / chanten van mantra’s, met name de Mul Mantra.
  • Dienstbaar zijn naar anderen, nederigheid
  • Volg je hart, hoe eng het ook is.
  • Creatieve dingen doen als vorm van zelf expressie: dans, dichten, zingen.

We doen de oefenserie voor de Soul Body uit het boek Ten Light Bodies of Conciousness van Nirvair Singh, met veel oefeningen voor het hart centrum. De muziek kan je vinden op Spotify.

Op 19 mei is er vanaf 19.30 uur een klankconcert met stem en kristallen klankschalen in yogacentrum Suniya. Lekker ontspannen het weekend in? Geef je dan op bij elsbeth@angelsbeth.love Entree €22,50 / studenten 15,00

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties

juli, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X