Sinterklaas

zwarte pietHij is weer vertrokken, de goedheiligman. Niet nadat hij ons heeft verwend met cadeautjes en lekkernijen. Het Sinterklaas feest gaat over geven en ontvangen. Zo ook de les van afgelopen week over het Vrijgevige Hart.

“All things come from God and all things go to God” zei Yogi Bhajan. Je hoeft geen angst te hebben en niets vast (of tegen) te houden. Maak je niet druk en ga mee met de stroom. Het vrijgevige hart is vol omdat het continu wordt gevoed vanuit de oneindige energie van het Universum. Als je geeft is dat vanuit een oneindige voorraad. Je hoeft niet onzeker te zijn over wat je geeft, want je staat in verbinding met de rijkdom van het Universum. Laat het door je heen stromen, zonder angst dat het ophoudt met stromen.

Begin met vrijgevig te zijn met je adem. De inademing gaat vanzelf, het is een gift. Met de uitademing laat je spanning los, je geeft het terug aan het Universum. Daarmee maak je ruimte om de gave van het leven te ontvangen, die komt met de inademing. De meesten van ons hebben moeite met een van beide: geven of ontvangen. Dit wordt weerspiegeld in de ademhaling. Er kunnen allerlei (onbewuste) overtuigingen vastzitten aan ontvangen of geven. Ontvangen schept verplichtingen. Ben ik het wel waard om dit te ontvangen? Dat wat je ontvangt valt misschien wel tegen of is totaal niet wat je wil hebben. Is wat ik geef wel goed genoeg / blijft er wel genoeg over voor mezelf?

Hoe meer je geeft, hoe meer je ontvangt. Dat geldt zeker ook tijdens de yogales. Geef je adem, spanning, zweet, tranen, geluid, aandacht. Ontvang ontspanning, rust in je hoofd, energie, stilte. De oefenserie is dezelfde als vorige week, de kriya for Creativity. Met als bonus de Meditation for Prosperity, maximaal 11 minuten doen als je niet hebberig wil zijn. Met de mantra Har, voor persoonlijke kracht en voorspoed. Je hoorde Har Ji van Krishan ( CD: Kundalini Chillout). En A Hundred blessings van Mirabai Ceiba (van de gelijknamige CD).

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X