Seventh Body - Aura

auraIn de lessenserie “Awakening the ten bodies” staat deze week het zevende lichaam centraal, Je zevende lichaam is je aura, het elektromagnetisch veld rond je lichaam. Een gemiddeld aura van een mens is 1,5 tot 2 meter wijd (en kan tot 3 meter wijd zijn).  De aura ontstaat vanuit het zevende chakra, het kruinchakra bovenop je hoofd. Daar kom de energie het lichaam binnen en stroomt via de chakra’s door het meridiaan systeem / nadi’s (energiebanen in het lichaam). Hoe meer energie (prana) er vrij door het systeem kan stromen, hoe groter je aura is. Dat is een van de redenen om in de yoga de meridianen te strekken en de nadi’s schoon te maken, blokkades op te heffen.

Je aura is een beschermlaag om je heen dat negatieve invloeden (negatieve gedachten, ziekten) buiten je houdt. Met een sterk aura voel je je veilig; je kan jezelf blijven ongeacht de omstandigheden. Je bent spontaan, liefdevol, open en gevend, je durft je hart te openen.  Angst en beperkende gedachten over jezelf of de wereld creëren blokkades in je meridiaan systeem en sluiten het 7e chakra af. In de yoga gebruiken we meditaties en oefeningen om psychische hitte op te wekken om deze blokkades weg te “branden”.

Het zevende lichaam heeft een connectie met de pijnappelklier, die zich in de hersenen bevindt.  Als deze klier geactiveerd wordt kom je tot de realisatie dat je een zelf voorzienend wezen bent dat sociaal kan integreren en tegelijkertijd een sterk zelfgevoel kan behouden. Je kan de negativiteit van anderen buiten je houden en je eigen negativiteit neutraliseren. Op fysiek niveau is er een relatie met je immuunsysteem. Je fysieke, emotionele en mentale gesteldheid is af te lezen aan je aura. Alles wat je meemaakt wordt er in opgeslagen. Goed idee dus om je aura af en toe schoon te maken!

Mensen met een zwak aura hebben moeite zichzelf te blijven in een groep. Ze zijn bang en onzeker en voelen zich snel een slachtoffer. Ze zijn makkelijk te beïnvloeden en passen zich aan als een kameleon. Ze doen wat hun ouders hun vragen, hebben dezelfde mening en kleding als hun vrienden. Ze voelen zich vaak niet fijn in een menigte. Doordat ze geen stevige innerlijke veiligheid ervaren richten ze zich op het verkrijgen van veiligheid buiten zichzelf: via vrienden of materiele bezittingen.

Er zijn veel technieken om het aura te versterken, oa. de driehoek houding, boogschutter houding en ego-eradicator. Alle meditaties versterken je aura, meditaties met focus op het 7e chakra in het bijzonder. Het dragen van witte kleding vergroot je aura, net als het dragen van gele stenen (citrien, amber) en het eten van zoete gele vruchten (ananas, banaan, mango, perzik). Water is goed voor je aura. Door water te drinken en af te voeren verander je je emoties. Je lichaam en haar wassen helpt je aura te reinigen. Als je je lichaams- en hoofdhaar op natuurlijke lengte laat zijn versterkt dat je aura.

We doen deze week de Auric body kriya for sensitivity en de Divine Shield Meditation for Protection and Positivity Je hoort de Mangala charn mantra voor bescherming: Aad Guray Nameh. Luister naar verschillende uitvoeringen op Spotify.

Van 27 april t/m 11 mei is het meivakantie, je krijgt dan les van Annemarie van Ginkel. Zie het aangepaste lesrooster.

 

Reacties

juli, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X