Senses of the Soul

senses of the soul 10Op 27 augustus start de nieuwe lessenserie met het thema “Senses of the Soul”. In deze lessenserie ontwikkel je een nieuwe relatie met je (negatieve) emoties. Je leert je emoties te zien als zintuigen van je Ziel, als innerlijke bron van leiding. Zoet of bitter, emoties zijn signalen die ons willen vertellen wat goed is voor ons. Ze zijn een bron van informatie om problemen te voorkomen, pijn uit het verleden te helen en toegang te krijgen tot je natuurlijke staat van vrede en geluk. Als je leert om mee te werken met deze innerlijke wijsheid kan je jezelf bevrijden van pijnlijke / schadelijke gewoontes en thuiskomen bij jezelf.

We leven in deze maatschappij in grote welvaart; in materieel opzicht ontbreekt het de meeste van ons aan niets. Desondanks zijn verslavingen (alcohol, drugs, medicijnen, gokken, te veel werken, gamen, seks, eten), geweldsmisbruik, stressklachten, stuklopende relaties en depressie veelvoorkomende problemen in deze tijd. In emotioneel opzicht zijn veel van ons onervaren; we kennen onszelf niet goed en hebben niet geleerd om te gaan met onze gevoelens. Veel van onze pijn komt door innerlijke conflicten in onszelf of een ander. Hoe zou de wereld er uit zien als we beter leren omgaan met onze emoties? Emoties onderdrukken of uitleven (afreageren op een ander) werkt niet, maar wat wel?

senses of the soul 15Emoties vormen een directe verbindingslijn tussen ons hart en onze ziel. Ze kunnen intens zijn en het is nodig ze te interpreteren. Niet zozeer met je verstand maar op een intuïtieve manier. Als je luistert met je hart hoor je een ander verhaal dan dat wat je Mind vertelt. Als je met bewustzijn luistert naar je gevoelens, ook als ze onaangenaam zijn, ontdek je wat er niet klopt voor jou, wat je nodig hebt en wat je hebt te doen. Als je handelt vanuit dit bewustzijn i.p.v. reageren vanuit je emotie, zorg je goed voor jezelf. Dit herstelt of versterkt je vertrouwen in jezelf. Als je leert te luisteren naar je emoties kan je beter omgaan met de uitdagingen die je op je levenspad tegen komt. Emoties hebben je niet meer in de greep, ze helpen je om keuzes te maken en stappen te zetten die nodig zijn voor een vervullend leven.

In de lessenserie tot aan de kerstvakantie onderzoeken we zeven emoties die vaak als negatief worden ervaren: angst, verlangen, boosheid, depressie, verdriet, schaamte en schuld. We doen yoga oefeningen en meditaties die je in balans brengen en die je in staat stellen om effectiever met emoties om te gaan. Ze geven je meer helderheid om te weten wat je voelt, kracht om met deze emoties om te gaan en inzicht in wat je moet doen om je beter te voelen. Je ontwikkelt een relatie met je hogere zelf en leert jezelf beter kennen in emotioneel opzicht. Opgeslagen emoties/spanning wordt vrijgemaakt en afgevoerd zodat je weer toegang krijgt tot je natuurlijke staat van geluk en vrede.

Wanneer is deze lessenserie iets voor jou?

  • Als je af en toe een slechte dag hebt of een incident waar je overheen wil komen
  • Wanneer je aanhoudend onplezierige emoties hebt waar je niet vanaf komt.
  • Misschien heb je je afgesloten van je gevoelens om te overleven / ben je verdoofd, maar voel je een verlangen naar liefde en plezier of meer kleur in je leven.
  • Als je lijdt onder de gevolgen van emotioneel trauma en je jezelf terughoudt door de pijn.
  • Wanneer je al veel werk hebt gedaan in het verwerken of loslaten van je verleden en klaar bent voor expansie van je bewustzijn, intuïtie en levensgeluk.
  • Als je een manier zoekt om met de druk van deze tijd om te gaan; mee te groeien met de veranderingen en eisen van deze tijd – dat vraagt om een sterk zenuwstelsel, innerlijke kracht en sensitiviteit.
  • Wanneer je jezelf beter wil leren kennen en meer toegang wil krijgen tot je intuïtie. Door jezelf te trainen in het luisteren naar je emoties als stem van je ziel – je diepste behoeften, hoop en waarheid.

Working by your heart means using your feelings and emotions to lead you to your spiritual sense of existence. Yogi Bhajan, February 15, 1984

Kijk hier voor de lestijden en om je op te geven voor de lessenserie tot aan de kerstvakantie of 3 kennismakingslessen. Je bent van harte welkom, met of zonder yoga ervaring.

 

 

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X