Pauri 8 - 11 Diep Luisteren

In pauri 8 t/m 11 van de Japji introduceert Guru Nanak het begrip Sunni-ai, wat diep luisteren betekent. Je luistert niet alleen met je oren maar met je hele subtiele waarnemingsvermogen. Dit diepe luisteren maakt je wakker, het is een actief proces. In de diepe stilte van je ziel is het eeuwige, primaire geluid van de schepping te horen. Dit geluid (Anahad) is te vinden in de diepte van ons bewustzijn. Guru Nanak zegt dat het diepe luisteren naar dit geluid extase en spiritueel ontwaken brengt. Al het lijden valt weg, alle ziekte en karma. Je versmelt met de vibratie van de spirituele meesters en heiligen, zo zegt hij. Dat brengt je kennis van alle dimensies, zowel in de aardse als subtiele wereld.

Als je meer wil lezen over pauri 8, kijk dan op de website van Sikh Dharma. In de Spotify playlist vind je Snatam Kaur’s 11 repetities van de pauri .

In de les voor het 8e pauri deden we een kriya die een goede voorbereiding is op diepe meditatie: Preperatory Exercises for Lungs, Magnetic Field and Deep Meditation. De kriya eindigt met een meditatie van 15 minuten waarin je het diepe luisteren kunt ervaren. Luister naar de stilte, voel de stilte, betrek al je zintuigen terwijl je langzaam en diep ademt en focust op de top van je hoofd.

Vanwege de Corona maatregelen heb ik deze les online gegeven, via Zoom. Dat was een bijzondere ervaring! Een nieuw avontuur voor mij om met life-streaming re werken. Heel fijn dat we zo toch samen yoga kunnen doen, thuis in je eigen huis.

Tot 6 april blijf ik online lesgeven, volgens aangepast lesrooster. Ik stuur je de links om deel te nemen aan de Zoom yogalessen per email. Heb je ze niet ontvangen? Stuur me dan een berichtje. Ook als je normaal geen lessen volgt kan je meedoen. Mail: info@kundaliniyogawageningen.nl

 

 

Reacties

mei, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X