Numerologie - nummer 4

kruispuntNumerologie helpt je om te herkennen waar je groeimogelijkheden liggen en welke kwaliteiten je kunnen ondersteunen op je levenspad. Deze week besteden we in de yogales aandacht aan nummer vier en doen we yoga om het vierde lichaam, de neutral mind, te versterken.

Als je geboren bent in april of op de vierde, dertiende of 22ste dag van de maand doe je er goed aan om (dagelijks) te mediteren zodat je neutral mind sterker wordt.

Nummer 4 gaat over keuzes maken. Denk aan vier punten in de ruimte die je met elkaar verbindt zodat een kruis ontstaat. Meer dan eens in je leven kom je op een kruispunt waar je een keuze moet maken. Het leven geeft je de kans even stil te staan bij de richting die je wil gaan. Problemen zijn vaak een signaal dat er verandering nodig is. Nummer 4 vraagt je een waarachtige keuze te maken, die in overeenstemming is met je zielswens. Eerlijk te zijn naar jezelf. Durf je uit je gewoonte patronen te stappen en een nieuwe weg in te slaan? Onzekerheid en twijfel toe te laten? Liefde wijst je de directe weg die je licht laat stralen. Liefde gaat hand in hand met waarheid. Deze twee aspecten van nummer 4 durven het donkere modderige weggetje te nemen en ook het zonnige strand op te zoeken. Liefde en waarheid omarmen problemen omdat ze de weg wijzen naar vrijheid. In tijden van problemen moet je eerlijk zijn naar jezelf. Soms willen we de consequenties van een keuze niet dragen en stellen we de keuze uit of proberen het te vergeten. Maar dat werkt niet, op een gegeven moment dient zich weer een vergelijkbare situatie aan en moet de keuze alsnog gemaakt worden.

Nummer 4 is de neutrale, meditatieve staat van zijn waarbij je in het moment bent. Om waarachtige keuzes te maken is het nodig dat je aanwezig kunt zijn in het moment. Dat bevrijdt je van het verleden en maakt dat je open kunt staan voor de mogelijkheden die het leven je biedt.  Iedere keer als je wakker wordt in de realiteit van een moment snijdt je door de illusie heen en ontvouwt zich het wonder dat besloten is in dat moment. Als je helemaal aanwezig bent in het moment kan je dat echt ontvangen en beantwoorden met je hele wezen. Je geprogrammeerde reacties vallen weg. Ook al voelt dat soms onzeker, het is een kans jezelf te bevrijden. Het werkt alleen als je verantwoordelijkheid neemt voor alles wat je bent en doet. Alleen dan heb je echt een vrije keuze. Met je ziel als sterk referentiepunt voel je de kracht om alle uitdagingen aan te gaan die het leven je biedt.

Mediteren helpt je neutral mind te ontwikkelen en meer in het moment te kunnen zijn. Iedere vorm van meditatie werkt, vooral als je het dagelijks doet. Deze les doen we oefeningen die je voorbereiden op meditatie. En we doen de Shabad Kriya, een meditatie die bij regelmatige beoefening geduld en compassie versterkt. Bonus: je slaap wordt van deze meditatie diep en ontspannen en je zenuwen herstellen. De muziek van deze en vorige les kan je vinden op Spotify.

 

Reacties

april, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X