Lichtheid


lach “Every beat of your heart is the rhythm of your soul. The voice of your soul is your breath.” Yogi Bhajan


De hartkwaliteit de we deze week onderzoeken is die van het lichte hart. Als we in contact zijn met ons Ware zelf ervaren we een vreugde die ons stralend maakt, van binnen en buiten. Dit is het meest zichtbaar als we lachen.

Om dit licht te ervaren moeten we het filter van het zware hart weghalen. Het hart is zwaar als onze gedachten, emoties en lichaamshouding het hart niet ondersteunen. Er lopen lange spieren van je borst naar je mondhoeken. Als je borst in elkaar gezakt is worden je mondhoeken omlaag getrokken, zodat de glimlach van je gezicht verdwijnt.

Het vraagt steeds een bewust keuze voor lichtheid. Net zoals je borst optillen als je merkt dat je ingezakt zit kan je ook jezelf corrigeren in je bril die je opzet. Donkere gedachten en emoties zijn vaak meer vertrouwd, ook omdat je ze overal om je heen hoort en voelt. Het ego wordt er door gevoed en is uit op z’n gelijk. Zie je wel dat de ander niet te vertrouwen is. Zelfbescherming, wraak, afweer. Guru Prem in The Heart Rules: “Place light on the altar at your heart, feed it with a conscious breath  ”.

Deze week doen we de Creative Energy Kriya. Een lange serie die begint met oefeningen voor het bekken. Daarmee maken we de tweede chakra energie wakker: speelsheid, plezier, creativiteit , seksualiteit. Deze energie wordt vervolgens geleid naar de hogere centra. In de meditatie Achieve an Experience of God trekken we de zon energie aan en we laten de energie door ons heen stromen. Fijn om te doen op donkere dagen, als de zon ver te zoeken is. Je hoorde de mantra Light of my Soul van Aykanna.

Reacties

juni, 2024

Op onze nieuwsbrief abonneren

X